Bekçinin denize düşen genç kızı kurtardığı anlar kamerada

Yayın tarihi: 25 Mart 2021 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 25 Mart 2021 Perşembe 11:10 am

Trabzon’un Sürmene ilçesinde dengesini kaybederek denize düşen 15 yaşındaki S.Ş. adlı kız çocuğunu bekçi Hasan Kulaç kurtardı. Kulaç’ın denize atlayarak, genç kızı kurtardığı anlar bir cep telefonu kamerasına yansıdı.

Trabzon’daki Sürmene İskelesi’nde S.Ş. isimli genç kız, bir anda dengesini kaybederek denize düştü. O sırada bölgede devriye görevi yapan bekçi Hasan Kulaç, gencin yardım seslerini duyunca bölgeye gitti. Üzerindeki üniformayı çıkararak denize atlayan Kulaç, S.Ş.’yi kurtararak kıyıya çıkardı. Haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri sevk edilirken, S.Ş.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Bekçinin genç kızı kurtardığı anlar ise bir cep telefonu kamerası tarafından görüntülendi.

“SAKİN OLMASINI VE ONU BIRAKMAYACAĞIMI SÖYLEDİM”

Denize düşen S.Ş.’yi boğulmaktan kurtaran bekçi Hasan Kulaç, denize atlayıp gence yardım ettiği anları şöyle anlattı: “Düşen kız kardeşimizin yüzme bilmediğini, bunun için de korku ve panik içinde olduğunu gördüm. Üzerimi çıkarıp hemen suya atladım. Suda ona sakin olmasını ve onu bırakmayacağımı söyledim. Sırtıma alarak, arkadaşların attığı ip yardımıyla kıyıya yanaştım. Deniz de dalgalı olduğu için kollarım ve bacaklarım biraz yaralandı. Ama kız kardeşimizi sudan sağlam şekilde çıkartmayı başardım. Kız kardeşimiz iyi olduğu için çok mutluyum.”

Bekçi Hasan Kulaç, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu tarafından başarı belgesiyle ödüllendirildi. Vali Ustaoğlu, makamında ağırladığı bekçi Kulaç’a teşekkür etti.