beIN Sports Fenerbahçe’ye dava açtı

Yayın tarihi: 23 Şubat 2021 Salı 8:11 am - Güncelleme: 23 Şubat 2021 Salı 8:21 am

Fenerbahçe, beFAIR kampanyası sonrasında beIN Sports ile davalık oldu. beIN yetkilileri, beFAIR kampanyasını manipüle ettiklerini savunup hukuk yoluna başvurdular.

Ajansspor’un haberine göre; İngiliz City A.M. Gazetesi’ne konuşan beIN yetkilisi, Fenerbahçe’nin beFAIR kampanyasının hukuki karşılığı olacağını açıkladı. Bir süredir, yayıncı kuruluşa karşı gerek tişört gerekse saha reklamlarıyla karşılık veren Fenerbahçe, beIN Media Group’un Londra’daki hukuk bürosunun dikkatini çekmişti. Fenerbahçe’nin tutumunu, “şirketin markalaşmasını manipüle edici davranış” olarak değerlendiren yöneticiler, Fenerbahçe’ye “fikri mülkiyet ihlali” davası açtı.

Fenerbahçe futbolunu stajyerler yönetiyor

beIN Media Group sözcüsü, Fenerbahçe’nin aleyhlerinde başlatmış olduğu kampanyaya ilişkin şunları söyledi: “Haklarımızı korumak için gerekli olan bütün yasal yollara başvuracağız. Daha önce de gösterdiğimiz gibi, ‘fikri mülkiyetin korunması’ konusunda tavizsiz bir yaklaşım benimsiyoruz. Bunun tek sebebi futbolun ekonomik temelli olmasından kaynaklanıyor.”

SUUDİ ARABİSTAN DAVASINI KAZANMIŞLARDI

Fenerbahçe’den önce Suudi Arabistan’daki beoutQ kanalına aynı gerekçeyle dava açan beIN yetkilileri, davayı kazanarak beoutQ’nun kapatılmasını sağlamıştı. Yalnız, Fenerbahçe’deki “beFAIR” kampanyasının, Suudi Arabistan’daki korsan kanal ile uzaktan yakından bir ilgisi bulunmuyor.

NELER YAŞANMIŞTI?

Fenerbahçe yönetimi, beIN Media Group’un tartışmalı pozisyonları gölgeler nitelikte yayınlaması üzerine protesto bazında “beFAIR” tişörtleriyle sahaya çıkıyordu. beIN Media Group yetkilileri ise Fenerbahçe’nin tutumunu manipüle edici bulup hukuki süreci başlatabileceklerini duyurmuştu.

En son, beIN Media Group’tan yapılan “parayı keseriz” açıklaması taraflar arasındaki gerginliği bir üst basamağa çıkardı. Fenerbahçe, evinde Göztepe’yi ağırladığı maçta reklam panolarını da “beFAIR” etiketiyle kaplayarak Katar menşeili şirkete cevabı sahada vermiş oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından önümüzdeki günlerde sonraki yayın hakkı satışı sürecinin başlayacağı duyurulmuştu. beIN Media Group’un Türkiye pazarında kalıp kalmayacağı bilinmiyor.