BeIN Sport ve kulüpler arasında kriz! 650 milyon liralık anlaşmazlık

Yayın tarihi: 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:49 am - Güncelleme: 11 Kasım 2020 Çarşamba 11:49 am

Süper Lig yayın hakları konusundaki kriz beIN Sports ve kulüpler arasında arasında tırmanarak devam ediyor. Mevcut yayıncı olan beIN Sports, kulüplere yapması gereken ödemeyi yapmadı ve indirim talebinde ısrara devam ediyor. TFF Başkanı Nihat Özdemir, “Yayıncı kuruluşa 3. ihtarnamemizi de gönderdik, gereğini yapmalarını istedik” dedi.

Hürriyet yazarı Tahir Kum, beIN Sports ile TFF arasındaki yayın anlaşması krizini yazdı. Kum’un haberine göre, Nihat Özdemir’in “Yayıncı kuruluşa 3. ihtarnamemizi de gönderdik, gereğini yapmalarını istedik” demesinin ardından tam 6 gün geçti ancak ödenmesi gereken 83 milyon dolar hala ödenmedi.

BEIN SPORTS İNDİRİMDE ISRARCI

Geçen süre ile beraber beIN Sports’un ödemesi gereken tutarın 100 milyon doları aştığı sanılıyor. Ancak beIN Sports, mutlak surette indirim talep ediyor ve gerekçe olarak mevcut ekonomik şartları sunuyor.

10. ZİRVE OLDU

Haberin devamında ise şu detay yer alıyor: TFF Başkanı Nihat Özdemir ve mali işlerden sorumlu başkan vekili Erhan Kamışlı Riva’da beIN Media Group ve Digiturk CEO’su Yousef Al-Obaidly ile bir kez daha bir araya geldi. Bu, konuyla ilgili son 6-7 aylık sürede yapılan 10’uncu zirve oldu.

Sonuç; Al-Obaidly, “Biz söyleyeceğimizi söyledik. Bu da kalan 2 milyar 350 milyon. Sonraki sezon da geçerli olmak kaydıyla tabii ki. Bunun üzerine yeni söyleyebileceğimiz bir şey yok” diyerek masadan kalktı.

Kulüplerin talep ettiği toplam ücret 3 milyar lira. BeIN Sports’un son teklifi ise 2 milyar 350 milyon lira.

KRİZ, KASAPOĞLU’NA TAŞINDI

Nihat Özdemir, son çare olarak geçen sezon olduğu gibi yine Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ile görüşecek. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun İstanbul’a gelerek Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile görüşmesi bekleniyor.