Apple, Çin menşeli BeiDou navigasyonunu kullanıyor

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2020 Perşembe 8:00 am - Güncelleme: 12 Ağustos 2020 Çarşamba 5:32 pm

Geçtiğimiz hafta yapılan açıklamada Apple, Çin navigasyon verileri ile alakalı “iPhone 11 modelleri, konum veri sisteminin bir parçası olarak BeiDou kullanıyor” dedi ve ortalık bu yüzden çok fena karıştı.

Apple, Çin menşeli BeiDou navigasyonunu kullanıyor. Bildiğiniz üzere ABD ve Çin arasındaki savaş büyük bir hızla devam ediyor. Her iki ülke de kendi aralarındaki bu savaşı çok daha ileri boyutlara kadar taşımak istiyor. Bu savaşın özellikle de teknoloji odaklı olacağı tahmin ediliyor.

BeiDou

Apple tarafından yapılan açıklama aslında işbirliği ifade etmek için değildi. Buradaki asıl amaç, sadece o uygulamanın verilerinin kullanılmasıydı. Bu veriler kullanılmazsa, Apple zor durumda kalabilirdi.

Normal şartlara Apple; ABD menşeli Global Positioning System/Küresel Konumlama Sistemi (GPS) ve Global Navigation Satellite System/Küresel Uydu Seyrüsefer Sistemi (GNSS) gibi platformlardan destek alıyor. Bu platformların alternatifi olan Çin navigasyon sistemlerini kullanması yasak değil ancak yine de şirket tercih etmiyor.

Apple’ın, GNSS desteğiyle cihaza BeiDo uyumluluğu eklemiş olması şimdilik en yüksek ihtimal gibi görünüyor. Bu durum, hem Apple hem de ABD için sorun oluşturmuyor. Ancak yine de şirketin bu konuda çok daha temkinli davranması gerekiyor. Sizce Apple ne yapmaya çalışıyor?

Kara Şimşek beyaz perdeye geri dönüyor!