Beğenin ya da beğenmeyin, beklenen an geldi

Yayın tarihi: 2 Haziran 2021 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 1 Haziran 2021 Salı 3:38 pm

Google Fotoğraflar, 1 Haziran’da ücretsiz sınırsız depolamasını sonlandırıyor. Bugünden itibaren, yüklediğiniz herhangi bir fotoğraf  bir Pixel telefondan gelmediği sürece Google Drive depolama sınırınıza dahil edilecek.

Daha fazla alana ihtiyacınız varsa, 100 GB Drive alanı için ayda 2 ABD Dolarından başlayan ve ayda 10 ABD Doları karşılığında 2 TB’a ölçeklenen Google One planları için ödeme yapmanız gerekecek. 1 Haziran’dan önce yüklediğiniz fotoğraflar sınıra dahil edilmeyecek, bu nedenle mümkünse son bir yedekleme yaptıysanız şanslısınız. Google ayrıca, genellikle kaldırabileceğiniz bulanık anlık görüntüleri, ekran görüntülerini ve diğer öğeleri bulan bir araç aracılığıyla istenmeyen fotoğrafları silmeyi de kolaylaştırdı. Google, geçen Kasım ayındaki hareketi depolama talebine “ayak uydurmak” için gerekli bir adım olarak açıkladı. Fotoğraf kullanıcılarının yüzde 80’inin üç yıl daha sınıra ulaşmasını beklemiyordu, ancak bu daha çok boş Drive alanı zaten başka içerikle yüklenmiş olan kişiler için bir sorun.

Google Fotoğraflar

 

Resim kitaplığınız için bir yedek olarak Google Fotoğraflar deponuza güveniyorsanız, artık ücret ödemeniz gerekecek. Ücretsiz bir hizmete ihtiyacınız varsa Dropbox veya Flickr gibi hizmetler için ücretsiz katmanları kullanabilirsiniz. Bir Amazon Prime aboneliği, ücretsiz ve sınırsız fotoğraf depolama (artı 5 GB video) sağlarken, Microsoft 365 üyeliği kişi başına 1 TB OneDrive alanı sunuyor. Apple’ın iCloud’u, bir iOS veya Mac kullanıcısıysanız da yardımcı olabilir, ancak bu tam depolamadan daha fazla bir senkronizasyon hizmeti olarak karşımıza çıkıyor.

iQOO Z3 5G Snapdragon 768G ile geliyor