Bedava bilet yok artık, Fatih Bey…!

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2021 Pazar 10:24 pm - Güncelleme: 17 Mayıs 2021 Pazartesi 9:22 am

Hakan Cerrahoğlu

Liseliler haklıydı…

Mustafa Cengiz döneminde elde edilen bir değer yok! Mustafa Bey, gücünü aşan rolü üzerine almış Galatasaray’a başkan olmuştu, ancak; bu rolü de iyi oynayamadı.

Plansız programsız hazine aradı, fayda etmedi. Şimdi ise; Galatasaray, ekonomik sorunlar karşısında bunalıma girmek üzere.

Recep İvedik’de başkana destek vermek amacıyla ayrı bir komedi olarak, aşağıdan yukarıya sepet sarkıtmıştı ama o da tutmadı.

Evvelce, ibrasızlık kriziyle çalkalanan Galatasaray’da fırsatlarla dans etme şansında, Fatih Terim’de fırsattan istifade başkanlık ateşini yakmıştı!
En büyük hayali Galatasaray’a başkan olmaktı!

Bence Fatih Terim, Galatasaray başkanlığına yakışmazdı. Liseliler de Terim’i başkan yapmaz! diye yazmıştım. İnsana ” Kendini bil” denilmesi yalnızca gururunu kırmak için değil, değerini de bildirmek içindi. Liseliler değerlere saygılıydı. Başkan yapmazlardı,Terim’i. Yapmadılar da!

Benim bildiğim, “içinden aydınlanan dışına ışık verir” O ışık da Terim’de yoktu!

Gelecek nesillere kavram adına güzel öğretiler, örnek davranışlar sergilemeyen biri “Ben para peşinde değilim” diyerek para için TFF na dava açan biri, futbolun haksızlık duvarına merdiven dayayan “onu çekme, bunu çek” diyen, “ben ders almam ,ders veririm” diyen biri, futbol adına güzel mesajlar vermek yerine her zaman bencillik, kabadayılık, bitirimlik tavırları sergileyen, egosu tavan yapmış şahsiyet Fatih Terim, artık Galatasaray’a değil başkan, teknik direktör olması bile zor!

Bedavaya sadece güneş doğar!

Başkan Mustafa Cengiz, geçen Nisan ayında Fatih Terim’e yönelik skandal bir açıklama yapmıştı. “Kulübe ücretsiz verilen uçak biletlerini ekibiyle birlikte kullanıyor” diye! “Bir ABD’ye gidiyor, bir Bodrum’a gidiyor” demişti. Terim’e bu soru sorulduğunda; “Biz Galatasarayız, pes etmeyiz, vazgeçmeyiz, yok bize cezalar veriliyor, yok haksızlık yapılıyor, yok hep 10 kişi oynuyoruz” diye popülist konuşmalarla, maç kazanınca “ben bu işi biliyorum” havasında konuşarak soruyu geçiştirmişti. Oysa Mustafa Cengiz’in yaptığı açıklama gerçekten skandaldı. Anlaşılan o ki; Terim cüzdanından para eksiltmek istememiş, kulübe verilen ücretsiz uçak biletlerini kendi menfaatine kullanmış!

Menfaatçi insan tahterevalli gibidir. Bir yerlere geldiği, fayda umduğu camiaya karşı şekil değiştirir. Sarı kırmızı bileklik takarak taraftarın gözüne girmek, gücü yanına alarak vitrinden düşmemek için her yolu dener.

Futbol sevdasının başına kurulmuş en büyük tuzaktır, Fatih Terim. Gerilim sahnelerinin figüranı olarak!

Onun için Galatasaray, her zaman bal küpü. Ortadan dalarak bedava uçak biletlerini alıp kendine kullandığı!

Neyse ki; Mayıs ayı sonunda sözleşmesi bitiyor, Yolculuk serbest! ABD’ye de, Bodrum’a da bol bol uçabilir!

Ancak; Bedava bilet yok artık Fatih Bey, bundan sonra cep kasadan!…