Faizsiz kredi ile ev vaat eden 21 şirket tasfiye edildi

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 10:41 am - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 2:31 pm

BDDK tasarruf finansman faaliyeti yürüten fakat şartları sağlamayan 21 faizsiz konut şirketinin tasfiyesine karar verdi. Öte yandan karar sonrası 8 şirket daha kendi isteğiyle tasfiye edildi. Böylece sektördeki firma sayısı 6’ya düştü.

 

BDDK’nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu (Kanun) hükümlerine intibak etmeküzere Kuruma başvuruda bulunan listedeki şirketler tarafından tevdiedilen bilgi ve belgeler, söz konusu şirketlere ilişkin Kurum denetimpersoneli tarafından yapılan incelemeler neticesinde düzenlenen Raporlarda yer alan tespitler ile ilgili mevzuat hükümlerinin birliktedeğerlendirilmesi sonucundaintibak planı yeterli görülmeyen eklilistedeki şirketlerin Kanunun Geçici 7 nci maddesinin dördüncü fıkrasıkapsamında tasfiyelerine, karar verildi.

İşte Türkiye’de liyakat! Liman yönetimine stilist kadın atandı

TASFİYESİNE KARAR VERİLEN ŞİRKETLER

İKTİSATEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.
VİZYON EVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM PAZARLAMA SANAYİ TİCARET A.Ş-
DOĞRUEVİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON A.Ş.
FİNANSEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
BİRİKİMEVİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON A.Ş.
FİNALEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV ORGANİZASYON A.Ş.
YAŞAMEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.
HH AYDIN YATIRIM HOLDİNG A.Ş.
İHTİYAÇEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
VARLIKEVİM GAYRİMENKUL A.Ş.
İSTEK EVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş.
İKİZLEREVİM YATIRIM GAYRİMENKUL A.Ş.
DESTEKEVİM GAYRİMENKUL İNŞAAT TAAHHÜT OTOMOTİV ORGANİZASYON SANAYİ TİCARET A.Ş.
GERÇEKEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV İLETİŞİM ORGANİZASYON PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DEĞER TASARRUF GAYRİMENKUL A.Ş.
ÖNCEEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV PAZARLAMA SANAYİ TİCARET A.Ş.
MOREVİM TASARRUF GAYRİMENKUL OTOMOTİV ENERJİ ORGANİZASYON VE PAZARLAMA TİCARET A.Ş.
HEDEFEVİM GAYRİMENKUL OTOMOTİV VE TİCARET A.Ş.
GELECEK TASARRUF GAYRİMENKUL OTOMOTİV VE ORGANİZASYON A.Ş.
BİRLİKBİRİKİM GAYRİMENKUL ORGANİZASYON İLETİŞİM OTOMOTİV PAZARLAMA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TASARRUF ORGANİZASYON VE GAYRİMENKUL PAZARLAMA A.Ş.

TASARRUF FİNANSMAN ŞİRKETLERİNİN DENETİM ALTINA ALINMASINI İÇEREN KANUN TEKLİFİ

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, “Atılan bu adımla sektörümüz disiplin altına alınacak. Yeterli sermayesi olan firmalar bu alanda faaliyet gösterecek ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilecek” dedi

Türkiye Yapı Tasarruf Finansman Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınması sayesinde sektörde yeterli sermayesi olan firmaların faaliyet göstereceğini ve mağduriyetlerin önüne geçileceğini bildirdi.

Kolo, tasarruf finansman şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren ve dün TBMM Başkanlığı’na sunulan Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yazılı değerlendirmelerde bulundu.

Yasa teklifine göre şirketlere yönelik 100 milyon liralık sermaye şartı getirileceğini anımsatan Kolo, sektöre vatandaşın ilgisinin büyük olduğunu, bu nedenle bu alanda faaliyet gösteren firma sayısının hızla arttığını aktardı.

Kendileri gibi kurumsal firmaların vatandaşın zarar görmesinden endişe ettiğini ve her zaman ‘bizi denetleyin’ dediklerini anlatan Kolo, şu değerlendirmelerde bulundu:

‘Uzun süredir beklediğimiz adım atıldı. Atılan bu adımla sektörümüz disiplin altına alınacak. Yeterli sermayesi olan firmalar bu alanda faaliyet gösterecek ve tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilecek. Bundan sonra geleceğe daha sağlam adımlar atacağız. Avrupa ülkelerinde Bauspar Yapı Tasarruf firmaları artık Türkiye’de bizler için tasarruf finansmanı olarak işlemde olacak.’

Kolo, yasa çalışmalarında emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.