BBP’li yöneticiler gazetecilere rüşvet teklif etti! “Gazeteciliğe yönelik en aşağılık saldırı”

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 1:38 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 1:38 pm

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) Antalya Kepez teşkilatının gazetecilere yolladığı basın toplantısı davetiyesinde rüşvet teklif ettiği ortaya çıktı. Çağdaş Gazeteciler Derneği, “Sağduyunun, ahlakın ayaklar altına alındığı bu davet gazeteciliğe yönelik en aşağılık saldırılar arasında yerini almıştır” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Büyük Birlik Partisi(BBP) Antalya Kepez İlçe Teşkilatı, dün bölgedeki gazetelere bir basın daveti gönderdi.

Teşkilatın gönderdiği davetiyede toplantıya katılacak basın yayın kuruluşlarına ödeme yapılacağı belirtildi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi Yönetim Kurulu, yaptığı bir açıklama ile Büyük Birlik Partisi’ne tepki gösterdi.

İstanbul merkezli tapu rüşveti operasyonunda onlarca gözaltı

“GAZETECİLERİ SATIN ALABİLECEĞİNİ ZANNEDEN YAKLAŞIM”

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

“Büyük Birlik Partisi (BBP) Antalya Kepez İlçe Teşkilatı imzasıyla 10 Nisan 2023 günü medya kuruluşlarına gönderilen basın toplantısı daveti; son yıllarda karşılaştığımız en pervasız, en terbiyesiz saldırıdır. BBP Kepez Teşkilatı, bazı partililerin partilerinden istifa edeceklerini bildirmek üzere düzenleyeceği basın toplantısına davet ettiği gazetecileri, toplantıya katılmaları halinde ve çalıştıkları yayıncı kuruluşa göre tasnif ederek, bir ‘nakit ödeme tarifesi’ ile ödüllendireceğini bildirmiştir. Sağduyunun, ahlakın ayaklar altına alındığı bu davet gazeteciliğe yönelik en aşağılık saldırılar arasında yerini almıştır. Biz Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi üyeleri; bu ahlaksızlığın ‘münferit bir cehaletten kaynaklanmadığını’ biliyoruz. Bu ahlaksızlık; gazetecilere, gazetecilik mesleğine yönelik sistematik bir yaklaşımın eseridir. Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan, gazetecileri satın alabileceğini zanneden yaklaşım; toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her zaman karşı çıkacağız! Sergilenen ahlaksızlığı tiksintiyle kınıyoruz. Bu pervasız daveti asla unutmayacağımızı, onurlu gazeteciler olarak her zaman karşı durduğumuz karanlıkla mücadeleye devam edeceğimizi, Türkiye kamuoyuna duyururuz”

YEREL GAZETECİLERE 1500 ULUSAL GAZETECİLERE 5000 TL RÜŞVET

BBP ilçe teşkilatından gazetecilere gönderilen mail ise şöyle:

“Basın Mensubu Arkadaşların Dikkatine,

Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı, İlçe Teşkilat ve Üyeleri olarak güvenlik tedbirleri altında 11.04.2023’te saat 14:00’da Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonunda Basın Toplantısı düzenlenecektir. Sizleri aramızda görmek isteriz.

Katılım sağlayan basın kuruluşlarına belirtilen miktarlar ödenecektir:

Yerel Gazetelere 1500 TL
Yerel Tv Kanallarına 2500 TL
Ulusal Tv ve Gazetelere 5000 TL

Basın toplantısı konusu:

Büyük Birlik Partisi Kepez ilçe Başkanı ve içe Teşkilatı Olarak Toplu isifa ve Sebeplerinin Açıklaması Hk.”