BBP’den “ters kelepçe” için ilk açıklama geldi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2021 Pazar 8:28 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2021 Pazar 8:28 pm

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye’de sosyal medya yayını yapan bir kanalda hükümete yönelik eleştiride bulunduğu için gözaltına alınmıştı. BBP cephesinden ilk açıklama  geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü, Ünye ilçesinde YouTube üzerinden yayın yapan bir televizyon kanalına konuk oldu.

Yümlü, yayında hükümeti sert sözlerle eleştirmesinden 2 gün sonra iş yerine gelen 6 polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alındı. Yayında, Sedat Peker’in ifşaatlarına ilişkin de konuşan Yümlü, “Anlattıkları doğru da olmamış olabilir. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, hiçbiri sürgün korkusu yüzünden konuşamıyor” demişti.

“BAĞLAMINDAN KOPARILDI”

Olayın basında geniş yer bulmasının ardından yazılı açıklamada bulunan BBP “yaşanan olayın bağlamından koparıldığını” öne sürdü.

AKP’yi eleştiren BBP’li Yümlü’ye ters kelepçeli gözaltı!

Polis memurlarının haddini aşan davranışlarının kabul edilemeyeceği belirtilen açıklamada “Fatma Hanım’ın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez” denildi.

BBP, Fatma Yümlü’nün gözaltı olayıyla ilgili basın açıklaması yayınladı:

BASIN AÇIKLAMASI

4 TEMMUZ 2021

“Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin Genel Başkan, Genel Merkez, İl Başkanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.
Hadise, bütün tafsilatıyla 5 Temmuz Pazartesi günü saat 12:00’de Ordu İl Başkanlığımızda, Ordu İl Başkanımız Sayın Durmuş Zor tarafından bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır.
Saygıyla duyurulur.”

Üzeyir Tunç
Büyük Birlik Partisi Genel Sekreteri ve Genel Sözcüsü