BBP Genel Başkanı Destici: Mecliste HDP’lilerle MHP dahil tüm partilerin muhabbeti iyi

Yayın tarihi: 16 Temmuz 2021 Cuma 9:01 pm - Güncelleme: 16 Temmuz 2021 Cuma 9:01 pm

HDP’nin kapatılmasından yana olduklarını söyleyen BBP Genel Başkanı Destici, “Mecliste biz hariç tüm partilerin HDP’lilerle muhabbeti gayet iyi” dedi. “MHP’lilerde buna dahil mi?” sorusuna Destici, “Ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor” yanıtını verdi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, bugün partilerine katılan yeni üyelere parti rozeti takma törenine katılmak üzere Çorum’a geldi.

Destici, medya kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelerek gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı ve basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

HDP’nin “Türkiye düşmanlığı ile mecliste bulunduğunu” ileri süren Destici, HDP’nin kapatılmasından yana olduklarını söyledi.

Gazete Duvar’dan Elvan Yılmaz’ın haberine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde hiçbir partinin HDP’ye tavrının net olmadığını diğer partilerin HDP’ye karşı söylemleri ile icraatlarının birbirini tutmadığını savunan Destici, “Mecliste biz hariç tüm partilerin HDP’lilerle muhabbeti gayet iyi. Dışarıdan göründükleri gibi değil. Çay içiyorlar muhabbet ediyorlar” dedi.

Bir gazetecinin “MHP’lilerde buna dahil mi?” sorusuna Destici, “Ağzımdan çıkanı kulağım duyuyor” diye cevap verdi.

‘BARAJ SIFIR OLMALI, HAZİNE YARDIMI KESİMELİ’

“Antidemokratik seçim yasasının değiştirilmesi gerektiğini” söyleyen Mustafa Destici, “Partilere verilen Hazine yardımı kaldırılmalı ve partiler bir araya gelerek, seçim barajını adaletli bir şekle sokulmalı. Seçim barajı o bu partinin işine geldiği şekle sokulmamalı. Bizim düşüncemiz seçim barajı tamamen kaldırılmalı” diye konuştu.

‘OHAL 3 YIL DEĞİL 2 YIL UZATILMALI’

Mustafa Destici, bir gazetecinin, “OHAL yasasının 3 yıl uzatılmasının planlandığını siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklinde sorusuna şu cevabı verdi:

“OHAL mutlaka uygulanmalıdır. Ancak bu süre 3 yıl değil 2 yıl uzatılmalıdır. Ondan sonrası 2023’te oluşacak meclise bırakılmalıdır. 2023 yılından sonrasını yeni meclis belirlemelidir.”