BBC’in Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ‘izlenimlerine’ yanıt…

Yayın tarihi: 6 Ocak 2019 Pazar 7:01 am - Güncelleme: 6 Ocak 2019 Pazar 7:01 am

BBC Türkçe muhabiri Ece Göksedef, kişisel Twitter hesabından, “Kuzey Kore’yi yazdım, nihayet aylar sonra… Bu ülkede ‘yasak yok,’ inanılmaz bir kast sistemi her an her yerde göze çarpıyor, kahkaha atan insan görünce heyecanlanıyoruz. Buyurunuz” notuyla yazısını paylaşırken, Kore yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Propaganda filmleri eşliğinde ülkeye giriş, pasaport ve vizeye el konulması: Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ne hoş geldiniz!

Her yerden duyulan propaganda müzikleri, şehre girdiğimizi haber verdiği anda otobüsten fotoğraf çekebilmek için telefonlarımızı elimize aldık. Elbette ki Lee ve Kim tarafından engellendik.”

TEPKİ GELDİ

Vatan Partisi Çin Halk Cumhuriyeti Öncü Gençlik Temsilcisi Özgür Altınbaş ise, Göksedef’in yazdıklarının doğru olmadığını iddia etti. Altınbaş, kişisel Twitter hesabından, “Şimdi izin verirseniz BBC muhabiri Ece Göksedef hanımın KDHC izlenimlerine karşı Koreyi ziyaret etmiş biri olarak bir kaç twit atayım. Çünkü okuduğumda herhalde ben başka bir Koreye gittim diye düşündüm” diye belirtti.

Altınbaş, sonrasında ise, Kore’deki izlenimlerini paylaşırken, Ece Göksedef’in yazdıklarına da fotoğraflarla bir yanıt verdi.

Öte yandan, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Özgür Bursalı da,  Ece Göksedef’in yazdıklarına karşı çıktı. Bursalı, “Ece Hanım, Pyongyang’da 6 gün boyunca(Eylül 2018) yazdıklarınızın aksi her ne varsa onu yaşadık. Sizin asıl esaretiniz BBC… Umarım bir gün özgürce gezip yazabilirsiniz Hatta bir gün BBC’yi bırakabilirseniz, o ‘yasaklar ülkesinde’ lunapark keyfi yapıp kahkaha bile atabilirsiniz” diye yazdı.

İşte Ece Göksedef ile Özgür Altınbaş arasında yaşanan o polemik: