BBC, ‘Kraliyet bebeğini’ tiye alan sunucuyu kovdu

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2019 Perşembe 3:08 pm - Güncelleme: 9 Mayıs 2019 Perşembe 3:09 pm

BBC Radio 5 programcısı Danny Baker, Prens Harry ile Meghan Markle’ın bebekleri hakkında yaptığı paylaşımda şempanze fotoğrafı kullandığı için kovuldu. Baker, “Amacım sadece kraliyet ailesini tiye almaktı” diyerek kendini savundu.

BBC, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi Düşes Meghan Markle’ın Pazartesi günü dünyaya gelen oğulları Archie’nin doğum haberini şempanze fotoğraflı bir Twitter mesajıyla paylaşan radyo sunucusu Danny Baker’ın işine son verdi.

BBC‘nin haberine göre, Baker, “Kraliyet bebeği hastaneden ayrılıyor” dediği ve bir evin basamaklarında şempanzeleriyle poz veren bir çiftin fotoğrafına yer verdiği mesajını tepkiler üzerine sildi ve özür diledi.

IRKÇILIK SUÇLAMASI

Düşes Meghan Markle’ın Afrika kökenli bir Amerikalı olması nedeniyle bazı Twitter kullanıcıları tarafından ırkçılık suçlamasına hedef olan Danny Baker, “Kraliyet ailesi ve sirk hayvanları esprim, maymun ve ırkçılık arasında bağlantı kurulmuş gibi yorumlandı. Amacım sadece kraliyet ailesini tiye almaktı. Kraliyet ailesini izlemek çok güçlü olduğum bir alan değil. Tüm samimiyetimle özür diliyorum” dedi.

‘KOMİK OLDUĞU İÇİN KULLANDIM’

Twitter’da yarım milyon takipçisi olan 61 yaşındaki Barker, paltosu, şapkası ve bastonuyla “zengin görünümlü” maymunun fotoğrafını komik olduğu için kullandığını belirterek “Kendi oğlumun fotoğrafını da kullanabilirdim” diye konuştu.

BBC’den yapılan açıklamada da “Bu, istasyonumuzun temsil ettiği değerlerle bağdaşmayan ciddi bir muhakeme hatası. Danny çok iyi bir yayıncı ama artık bizdeki haftalık programlarını yapmayacak” denildi.