Bazı kripto borsaları güvenini yitirmeye başladı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 10:43 am

Dogecoin yükselirken borsalar hiç beklenmeyen bir şekilde çökmeye başladı. Fiyatı son aylarda en az yüzde 200 civarlarında değer kazanan bu kripto para birimi borsaları çökertti. İşte merak edilen detaylar.

Bu aralar hızlı bir şekilde Dogecoin yükselirken borsalar adeta ölü taklidi yaptı. Özellikle bazı borsaların bu konuda yetersiz hizmet vermesi çok sert eleştirilere neden oldu. Hatırlayacağınız üzere bir dönem Gamestop hisseleri ile ilgili benzer bir olay yaşanmıştı. Bu hisseler yükselirken özellikle Robinhood platformu çöktü.

Herkesin çok kolay bir şekilde borsalardan veya kripto paralardan alışveriş yapmasını sağlayan Robinhood platformu sürekli olarak çökmeye devam ediyor. Fiyatı bakımından sadece birkaç gün içerisinde 0.40 USD seviyelerinden 0.60 düzeyine kadar gelen dogecoin bu platformun yine çökmesine neden oldu.

kripto borsa

Özellikle son dönemlerde borsaların çok hızlı bir şekilde çöküş yaşaması onlara olan güveni sorgulattı. Gamestop ve diğer bazı kripto paraların sert bir şekilde yükselmesine kayıtsız kalan ABD merkezli borsalar işlem yapılamaz hale geldi.

 

Robinhood bu konuda en fazla tartışmalara neden olan borsa olarak biliniyor. Şirketin destek hattına mesaj atıldığında kripto ticareti ile ilgili aralıklı sorunlar yaşandığı ve bu sorunların en kısa sürede çözüleceği ifade ediliyor. Türkiye’de yaşanan son dönem borsa dolandırıcılığı faaliyetleri ile kıyaslamak elbette doğru olmaz. Fakat bazı borsalar kullanıcıları farklı şekillerde mağdur edebiliyor.

Bitexen kripto para borsalarına ilişkin açıklama geldi

Dogecoin ile ilgili yerinde ve zamanında alım satım yapamayan kişiler zarar edebiliyor. Bunun sorumlusu kesinlikle borsalardır. Peki size göre en sağlam borsa hangisi?