Bayramı evde geçiren İstanbullu vatandaşlar dert yandı: Emekli için bayram diye bir şey yok

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:10 am - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 11:10 am

Kurban Bayramı tatilinde sona yaklaşılırken, bayramı evde geçiren İstanbullu vatandaşlar dert yandı.

Bayram tatili dolayısıyla birçok İstanbullu 15 Haziran’dan itibaren memleketlerine veya yazlık bölgelere gitmeyi tercih etti. Kurban Bayramı’nı ekonomik nedenlerden dolayı kentte geçiren yurttaşlar ise dert yandı.

İstanbullu yurttaşlar, hayat pahalılığından yakınarak şöyle konuştu:

“EMEKLİ İÇİN BAYRAM DİYE BİR ŞEY YOK”

Mustafa Küçük: “Bayramda bir şey yaptığımız yok. Eşimle beraber anca alışveriş merkezlerinde gezeceğiz. Yapamıyoruz yani. Maaş alamadığımızdan dolayı kurban da kesemedik. Bir yere gitmeye kalksan uçak pahalı, otobüsler pahalı. Gittiğin yerde para harcayacaksın, konaklama ücreti var, yani sıkıntı. Emekli için bayram diye bir şey yok. Bayram emekliye gelmedi de kime geldi onu da bilmiyorum. Bundan 3-5 sene önce bir yerlere gidebiliyorduk en azından. Tatile gitmesek de memleketimize gidiyorduk şimdi mümkün değil. Trafik şu an rahat, otobüslerin bedava olmasından dolayı bir yerlere gidebiliyoruz. İstanbul’un dışına çıkmak mümkün değil. Emekli için hayat zor.”

“TATİLE GİDEMEDİK”

Ekrem Çankaya: “Akraba ziyaretinden geliyoruz. Dolaştık geldik. İstanbul da sakin, kalabalık da yok, trafik de yoktu rahat rahat gittik geldik. İl dışına çıkamadık, tatile gidemedik. Bu yakada oturuyoruz, karşı yakada ailelerimiz var onları ziyaret ettik, büyüklerimizi ziyaret ettik.”

“PAHALILIK NEDENİYLE HERHANGİ BİR ŞEY YAPAMADIK”

Çiya Şenses: “Pahalılık nedeniyle herhangi bir şey yapmadık. Durumu olanlar zaten tatile gitti. İstanbul biraz boşaldı. Ama durumu olmayan insanlar tabii ki artık ev hayali bitti, tatil hayali bitti. İstanbul’da yaşamanın artık çok zorlaştığı bir döneme geldik. Bayramı İstanbul’da geçirdim. Eskiden gidiyorduk Tekirdağ, Çanakkale taraflarına ama o da biraz zorlandı.”

Kaynak: ANKA