Şaka gibi karar! Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 8:13 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2020 Cumartesi 2:41 pm

AKP yönetimi şaka gibi bir karara imza attı.  Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Ramazan Bayramı boyunca köprü ve otoyol geçişleri ücretsiz olacak. Yani köprüden geçen bir kişi ücret ödemeyecek ama sokağa çıktığı için 3 bin 150 lira ceza ödeyecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 23 Mayıs Cuma gece 00:00’dan 27 Mayıs Çarşamba gece 00:00’a kadar Ramazan Bayramı dolayısıyla Otoyol ve Köprülerden geçiş ücretsiz olacak.

YAP-İŞLET-DEVLET MODELİ HARİÇ

23 Mayıs 2020 Cumartesi günü saat 00.00’dan (Cuma gününü Cumartesi gününe bağlayan gece) başlayarak, 26 Mayıs Salı günü saat 24.00’e kadar, Başkentray ve Marmaray seferleri de ücretsiz olacak.

AKP döneminde Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü, İstanbul-İzmir Otoyolu gibi yollar ise ücretli olacak.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Köprü ve otoyol geçişlerinin sokağa çıkma yasağı süresince ücretsiz olması sosyal medyada da gündem oldu.

Yurttaşlar, ücretsiz geçişin yasak boyunca olmasını esprili bir dille ele aldı. Karikatür dergisi LeMan da konuyla ilgili geçtiğimiz gün çıkan sayısını paylaştı.