Bayram tatilinin üç günlük acı bilançosu! Kazalarda 22 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 18 Haziran 2024 Salı 9:16 am - Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 10:34 am

Haber: Ceren Ural

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ilk üç gününde trafik kazalarında oluşan acı tablo ortaya çıktı. Tatilin ilk üç gününde 22 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 43 kişi ise yaralandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla dokuz gün sürecek tatil 15 Haziran Cumartesi günü başladı. Tatili değerlendirmek için şehir dışına çıkmak isteyenler, kara yollarında ve otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu. Trafikte ‘bayram hareketliliği’ sürerken üç günde meydana gelen trafik bilançosu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin üçüncü günü, 17 Haziran 2024 Pazartesi günü 824 trafik kazasının meydana geldiğini, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 327 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bayram tatilinin ilk üç gününde (Cumartesi, Pazar ve Pazartesi) 22 kişi hayatını kaybettiğini ve 4 bin 43 kişinin yaralandığını bildirdi.

YRP- MHP bayramlaşmasında peş peşe gaf! Devlet Bey evlenseydi, bakamamışlar

UYARILARDA BULUNDU

Trafiğe çıkan sürücülere uyarılarda bulunan Yerlikaya, “Denetimlerimizin tek amacı var. Bayram tatiline giden vatandaşlarımızın sağ salim ailelerine kavuşması. Onlara sarılması. Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ