Ramazan Bayramı dolayısıyla dokuz gün sürecek tatil 29 Mart Cumartesi günü başladı. Trafikte ‘bayram hareketliliği’ sürerken ilk tatil gününde meydana gelen trafik bilançosu ortaya çıktı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk gününde 766 trafik kazasını meydana geldiğini duyurdu. Yerlikaya kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1219 kişinin ise yaralandığını bildirdi.
Yerlikaya'nın açıklaması şöyle:
"9 günlük Ramazan Bayram tatili dün başladı. Bayram tatilinin 1. günü (cumartesi) 766 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1.219 vatandaşımız ise yaralandı.
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
9 günlük Ramazan Bayramı Tatilinde Emniyet ve Jandarma Trafik Ekiplerimiz vatandaşlarımızın güvenliği için gerekli önlemleri alıyor, denetimleri büyük bir hassasiyetle sürdürüyor. Bayram tatilinin ilk gününde trafik ekiplerimizce;
-508.962 araç denetlendi.
-29.622 araca hız ve radar işlemi,
-46.282 araca ise diğer işlemler yapıldı."
9 günlük Ramazan Bayram tatili dün başladı. Bayram tatilinin 1. günü (cumartesi) 766 trafik kazası meydana geldi. Maalesef 5 vatandaşımız hayatını kaybetti, 1.219 vatandaşımız ise yaralandı.
— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) March 30, 2025
Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar… pic.twitter.com/NdcrLKeTnH