Bayram tatilinin ağır bilançosu! 68 kişi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 23 Haziran 2024 Pazar 9:09 am - Güncelleme: 23 Haziran 2024 Pazar 9:09 am

Haber: Haber Merkezi

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilindeki trafik kazalarının ağır bilançosu ortaya çıktı. Tatilin ilk sekiz gününde 68 kişi hayatını kaybederken, 9 bin 787 kişi ise yaralandı.

Kurban Bayramı dolayısıyla dokuz gün sürecek tatil 15 Haziran Cumartesi günü başladı. Tatili değerlendirmek için şehir dışına çıkmak isteyenler, kara yollarında ve otobüs terminallerinde yoğunluk oluşturdu. Trafikte ‘bayram hareketliliği’ sürerken üç günde meydana gelen trafik bilançosu ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin sekizinci günü, 22 Haziran 2024 Cumartesi günü 706 trafik kazasının meydana geldiğini, 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 97 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

68 CAN KAYBI

Yerlikaya, açıklamasında bayram tatilinin ilk sekiz gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi) 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 787 kişinin yaralandığını aktardı.

UYARILARDA BULUNDU

Trafiğe çıkan sürücülere uyarılarda bulunan Yerlikaya, “Bugün Kurban Bayramı tatilinin son günü. Karayollarımızda trafik yoğunluğu var. Tekrar uyarıyoruz! Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım” uyarısında bulundu.

Didim’de, bayram tatilinin ilk 5 gününde 1240 ton çöp toplandı

Kaynak: HABER MERKEZİ