Bayram tatilinde hangi köprü ve otoyollar ücretsiz olacak?

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 1:48 pm - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 1:48 pm

15 Temmuz darbe girişimi ve Kurban Bayramı tatilinde hangi köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı merak konusu oldu.  AKP’li Cumhurbaşkanı  Erdoğan, kabine toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinde köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

15 Temmuz’da ve Kurban Bayramı tatilinde bazı köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Yap-işlet-devret projeleri hariç Karayolları Genel Müdürlüğü ile Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçişlerde ücret alınmayacak. Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ise ücrete tabi olacak.

Erdoğan açıklamasında, “Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Bazı otoyolların geçiş ücretlerinde indirime gidildiğini de kaydeden Erdoğan, “Ankara-Niğde Otoyolu’nda da sürücülerimiz artık otomobilleri ile yüzde 20, minibüs, yolcu otobüsü, kamyon ve tırlarıyla yüzde 40 indirimli seyahat edebilecek” dedi. Kurban Bayramı tatili nedeniyle 17 Temmuz Cumartesi saat 00.00’dan (cuma gününü cumartesi gününe bağlayan gece) başlayıp, 26 Temmuz Pazartesi saat 07.00’ye kadar ücretsiz olacak.

BAZI TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI DA ÜCRETSİZ

Aynı karar kapsamında 20 Temmuz Salı saat 00.00’dan itibaren 23 Temmuz Cuma saat 24.00’e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ile belediyeler ve bunların kurdukları birlik, müessese ve işletmelerce yürütülen toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Öte yandan, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle bu gece saat 00.00’dan başlayarak 24.00’e kadar Başkentray ve Marmaray seferleri ücretsiz olacak.

Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri’nde 1.sınıf araçlar için 13.25 TL geçiş ücreti uygulanıyor.

Ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti 27.50 TL ve Osmangazi Köprüsü’nde de 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti de 147.50 TL olarak uygulanıyor.

AKP iktidarından önce yapılan 15 Temmuz ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Ankara İstanbul otoyoluna bayramda para ödenmeyecek. AKP iktidarı döneminde yaptırılan Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi Köprüsü ile Avrasya Tüneli, Niğde Otoyolu, Kuzey Marmara Otoyolu, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ise paralı olacak.