Bayram öncesi 2,5 milyon liralık kurbanlık vurgunu

Yayın tarihi: 30 Haziran 2022 Perşembe 1:43 pm - Güncelleme: 30 Haziran 2022 Perşembe 1:43 pm

Konya’da D.P, S.P, ve M.T, üst düzey yöneticiler ile ilişkileri olduklarını iddia ederek 11 besiciden 2,5 milyon liralık kurbanlık vurgunu yaptı. Gözaltına alınan kişiler adliyeye sevk edildi.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, üç besicinin Mart ayında dolandırıldıkları yönünde yaptığı müracaat sonrası çalışma başlattı.

ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERDEN “TANIDIKLARIMIZ VAR” DİYEREK VURGUN YAPTILAR

Ekipler şüphelilerin, satış öncesi tarım müdürlükleri ile belediyelerdeki üst düzey yöneticileri tanıdıklarıyla kendilerini kuvvetli gösterip güven sağlayarak, vadeyle hayvan satın alıp parasını geri ödemediklerini belirledi.

Araştırmasını derinleştiren polis, kimliklerini belirlediği D.P, kardeşi S.P. ve müşteri bularak aracılık yapan M.T’nin aynı yöntemle toplam 11 besiciden 48 küçükbaş ve 72 büyükbaş kurbanlık alıp yaklaşık 2,5 milyon liralık vurgun yapmaya çalıştığını saptadı.

Polis, yaptığı çalışmalarının ardından düzenlediği operasyonla D.P, kardeşi S.P. ve M.T’yi gözaltına aldı. Şüphelilere ait çiftlikteki aramada, 1 imzalı boş senet, 1 ajanda, 4 şarjör ile kurbanlık olarak satmaya hazırlandıkları havyanlar ele geçirildi. Üç kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.