Bayram günleri ile hafta sonu tatili birleştirilecek iddiası

Yayın tarihi: 15 Nisan 2020 Çarşamba 9:07 pm - Güncelleme: 15 Nisan 2020 Çarşamba 9:10 pm

Sosyal Medyada ve Whatsapp gruplarında gelecek hafta Perşem gününe gelen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile hafta sonu’nun birleştirilerek sokağa çıkma yasağı ilan edileceği paylaşımları yapılıyor.

Henüz bir resmi açıklama yok ancak, sağlık çalışanlarına gönderildiği iddia edilen bir mesaj hızla yayılıyor. Mesajın bir gerçekliği olmamasına rağmen, çok konuşulmaya başlandı. Konuştuğumuz sendika yöneticileri de, iktidarın 23 Nisan ve 1 Mayıs’ta sokağa çıkma yasağı ilan edebileceği görüşünde. Sokağa çıkma yasağının hafta sonu ilan edilmesi kararıyla beraber, 1 Mayıs’ın Cuma gününe denk gelmesi yasak ihtimalini güçlendiriyor.

“20 NİSAN’DA DUYURULACAK”

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 18-19 Nisan günlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edileceğini duyurmuştu. Kulislerde 23 Nisan’ın da yasak kapsamına alınacağına dair bilgiler dolaşıyor. Ancak henüz resmi bir açıklama ya da bilgilendirme söz konusu değil.

Ankara kulislerinde dolaşan bilgiye göre,  18-19 Nisan günlerinde uygulanacak yasağın ardından yaklaşan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı da düşünülerek 22-26 Nisan tarihlerinde uzun bir yasak planlandığı iddia edildi.

İddiaya göre uzun yasağın 20 Nisan Pazartesi günü duyurulacağı öne sürüldü.