Bayram alışverişi sosyal mesafe dinlemedi

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2020 Cuma 5:49 pm - Güncelleme: 22 Mayıs 2020 Cuma 5:49 pm

Mersin’de, yaklaşan Ramazan Bayramı ve 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle vatandaşlar semt pazarlarına, bankamatiklere, banka ve PTT şubelerine akın etti.

Ramazan Bayramı ve 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde ürün stoklamak isteyen vatandaşlar, kentteki semt pazarlarına akın etti. Pek çok kişi sosyal mesafe kurallarına uymazken, maske takmayan ve elleriyle sebze-meyve seçen vatandaşlar dikkat çekti. Yaşlı, genç ve çocukların da aileleri ile geldiği semt pazarlarında hijyen kurallarına dikkat edilmediği görüldü.

Kargo paketlerinden koronavirüs bulaşır mı? Bilim Kurulu üyesi açıkladı!

Pazarcı esnafı Hüsametin Kurtay, bayram nedeniyle pazarın kalabalık olmasının normal olduğunu ancak alınan tedbirleri yetersiz gördüğünü belirterek, “Çünkü koronavirüs henüz bitmiş bir tehlike değil. Halkın bazı kesimi maskesiz dolaşmakta, bu da hem kendi sağlıklarını hem de bizim sağlığımızı tehlikeye atıyor. Bu konuda yetkililerin gereğini yapmalarını istiyorum. Pazarda çocukları da var. Bu da insanlarımızın ne kadar bilinçsiz olduğunun, sağlık kavramanın onlar için bir anlam ifade etmediğini göstermektedir” dedi.
Öte yandan banka, bankamatik ve PTT’ye de akın eden çok sayıda vatandaşın, uyarılara rağmen sosyal mesafe kurallarına uymadığı, maske takmadığı görüldü.