Bayğaralar suç örgütü çökertildi! Elebaşı suikastta öldürülmüştü

Yayın tarihi: 23 Ekim 2023 Pazartesi 8:55 am - Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi 1:26 pm

İçişleri Bakanlığı Adana Merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonla Bayğaralar suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda 55 kişi gözaltına alındı.

Adana merkezli 6 ilde düzenlenen Kafes Operasyonu’nda Bayğaralar suç örgütüne mensup 55 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Adana merkezli 6 ilimizde eş zamanlı olarak düzenlenen Kafes Operasyonu kapsamında Bayğaralar organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucunda 55 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.

Sosyal medyadan silah satanlara operasyon! Çok sayıda gözaltı var

29 TABANCA, 7 AV TÜFEĞİ, 3 AK-47, 1 MP5

Adana genelinde 7 cinayet işledikleri, anlaşmazlık yaşadıkları 13 kişiyi silahla yaraladıkları, alacak verecek konularında sözde mahkeme kurdukları ve maddi menfaat sağladıkları, korkutma ve haraç alma amacıyla çok sayıda iş yerini kurşunladıkları, iş insanlarına ve bunlara ait iş yerlerine zorla el koydukları, uyuşturucu ticareti ile dolandırıcılık yaptıkları tespit edilen ve elebaşılığını Ramazan Bayğara’nın yaptığı Bayğaralar suç örgütü üyelerine yönelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, Adana Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü tarafından operasyon düzenlendi.
Adana, Mersin, Bursa, Antalya, Osmaniye ve Mardin’de 55 şüphelinin yakalandığı operasyonlarda 3 AK-47 kalaşnikof silah, Mp5 otomatik silah, Thomson otomatik silah, 29 tabanca ve 7 av tüfeği ele geçirildi.

ELEBAŞI ÖLDÜRÜLÜNCE BAŞA KARDEŞİ GEÇTİ

Suç örgütünün elebaşı Bedirhan Baygara’nın 17 Ocak’ta bir kafede kız arkadaşıyla oturduğu sırada uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin ardından suç örgütünün başına kardeşi Ramazan Baygara’nın geçmişti. Örgütün, Bedirhan Baygara’nın öldürülmesinin ardından, 15 Mart’ta park halindeki aracında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Cüneyt Aksüt ve 7 Nisan’da sokakta tabancalı saldırıda yaşamını yitiren Kemal Daş’a yönelik saldırıları organize ettiği belirtilmişti.