Bayern, Londra’da şov yaptı! Barça avantajı kaptı… İşte Şampiyonlar Ligin’de gecenin sonuçları…

Yayın tarihi: 26 Şubat 2020 Çarşamba 7:19 am - Güncelleme: 26 Şubat 2020 Çarşamba 7:22 am

Şampiyonlar Ligi’nde Son 16 Turu’nun 2. haftası dün gece oynanan iki maçla başladı. Bayern Münih, Chelsea’yi deplasmanda ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 yenerek çeyrek final kapısını araladı. İtalya’da oynanan maçta ise Barcelona, Napoli ile 1-1 berabere kalarak avantajı kaptı.

Şampiyonlar Ligi’nde bu gece iki maç oynandı. Almanya Bundesliga lider Bayern Münih, 2012’de finalde kupayı kaybettiği Chelsea’yi bu kez deplasmanda 3-0 mağlup etmeyi başardı.
İlk yarısı golsüz geçen maçta Bayern, ikinci yarı çok rahat bir oyun sergiledi. Gnabry 2 golle yıldızlaşırken bu gollerin asistini yapan Lewandowski de 76. dakikada fileleri havalandırdı. Polonyalı golcü bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 9. kez deplasman golünü kaydetti.

Chelsea’de Jorginho 49’da gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Marcos Alonso ise topsuz alanda Lewandowksi’ye attığı dirsek sonrasında kırmızı kartla oyun dışına gönderildi.

Bu maçın rövanşı 18 Mart Çarşamba günü Allianz Arena’da oynanacak.

BARCELONA AVANTAJI KAPTI

Corona virüsünün etkisini sardığı İtalya’da seyirci alınıp alınmayacağı tartışılan maçta Napoli ile Barcelona 1-1 berabere kaldı.

30. dakikada Mertens’in ceza sahası dışından attığı şık gole, Barcelona 57. dakikada cevap verdi. Napoli oyuncularının asisti yapan Semedo’nun ofsayt olduğu yönünde yoğun itirazlarda bulunduğu pozisyonda Griezmann sağ kanattan gelen pasta topu filelere göndermeyi başardı.

89. dakikada ise Arturo Vidal sinirlerine hakim olamayarak çifte sarı kartla oyun dışına gönderildi.

İki takım 18 Mart Çarşamba günü Camp Nou’da Şampiyonlar Ligi çeyrek final bileti için karşılaşacak.