Batur’dan, amatör spor kulüplerine destek üstüne destek

Yayın tarihi: 3 Haziran 2021 Perşembe 1:38 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2021 Perşembe 1:38 pm

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğunu bir kez daha gösterdi. 21 Amatör Spor Kulübüne 4 bin’er lira nakdi destekte bulunan Başkan Batur, yapılan törende bir de müjde verdi. “Ağanın eli tutulmaz” diyen Batur, sezon başında Amatör Spor Kulüplerine yapılacak olan desteği de yüzde elli zam yaparak kulüp başına 10 bin liradan 15 bin liraya çıkardığını açıkladı.

Konak Belediyesi’nin Amatör Spor Kulüplerine nakdi destek töreni, Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Törene Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Kadri Yatkın, Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Konak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Demir, Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve yönetim kurulu üyeleri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Muhtarlar, Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri ve sporcuları katıldı.

İşçinin babası ve sporcunun dostudur

Törende ilk konuşmayı Konak Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı ve aynı zamanda Konak Belediye Meclisi üyesi Mehmet Şerif Demir yaptı. Bugüne kadar Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un spor kulüplerine ve sporcularına yönelik yaptığı destekleri anlatan Demir, “kendisine teşekkürü bir borç bilirim” dedi. Zorlu geçen pandemi döneminde sporculara iki defa gıda kolisi ile destekte bulunulduğunu da hatırlatan Demir, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un işçinin ve sporcunun abisi olduğunu söyledi. Demir, “Sayın Başkanımız Abdül Batur, bunu tüm samimiyetimle söylüyorum. İşçinin babası ve sporcunun dostudur diyorum. Gerçekten Abdül Batur, sporcunun ve işçinin dostudur, abisidir, arkadaşıdır” diyerek Başkan Batur’un verdiği desteklerden dolayı minnettar olduklarını söyledi.

Yatkın, “Batur’dan dört dörtlük destek”

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Kadri Yatkın, Amatör Spor Kulüpleri olarak gerçekten çok zor bir dönem geçirdiklerini vurgulayarak bu zor süreçte her zaman yanlarında olan Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un verdiği desteklerin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Batur’u yalnızca bugün belediye başkanlığı döneminde değil, kırk yıldır tanıdığını ifade eden Yatkın, bulunduğu her platformda kendisinden övgüyle bahsettiğini anlattı. Yatkın, “Gerçekten zor bir dönem geçirdik, bu dönemi geçirirken de bize çok yardımcı olan gerek federasyonlarda gerek konfederasyonlarda yaptığım toplantılarda İzmir’den gururla bahsediyorum ve gurur duyuyorum. Başta Büyükşehir Belediye Başkanım olmak üzere de diğer ilçe belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum ama sporun dostu olan Sayın Batur’u geçemeyeceğim. Çok değerli Başkanımı burada belediye başkanı olduğu için tanımıyorum. Benim için insanlığınız, abiliğiniz tarafımdan çok bilinmekte. Narlıdere’den, sporculuktan, futbolculuktan, işte spordan gelen bir başkanın spora desteği nasıl olabilir. Bana göre dört dörtlük” diye konuştu.

“Ağanın eli tutulmaz”

Pandemi sürecinin ülkemiz adına, dünya adına gerçekten zor bir süreç olduğunu, hala da etkisini sürdürdüğünü, her türlü faaliyetin ve organizasyonun sekteye uğradığı bir süreç yaşadığımızı belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz yıldan beri amatör spor kulüplerinin faaliyetlerini de yürütemediklerini, 1 Haziran tarihinde başlayan normalleşme ile yeniden eski günlere dönülmesi temennisinde bulundu. Konuşmasında amatör spor kulüplerinin ve yöneticilerinin özverili mücadelesine değinen Batur, “Amatör spor kulüpleri adı üstünde amatör, çok mücadele verilen, cebinden para verilen, zaman verilen, gerçekten de çok büyük bir özveri isteyen bir alan. Amatör spor kulüplerimizin mücadelesi ve yarışma kimliği ile öncelikle yöresindeki, çevresindeki çocukların, gençlerin spor yapabilmesi, onların kabiliyetli olanlarının ileride profesyonel kulüplerde oynamasını sağlamak. Özellikle de altını çizmek istiyorum, çok özverili çok meşakkatli bir yöneticilik yapıyorsunuz, bunu geçmişten beri biliyoruz” dedi. Ardından bu sürecin sadece spor yapan değil, iş yapan her kesimi etkilediğini belirten Batur, bu süreçte ellerinden gelen yardımı yaptıklarını söyledi. Batur, “Biz de bu süreçte elimizden geldiği kadarıyla her kesime yaptığımız yardım gibi amatör spor kulüplerine de iki defa gıda yardımı ulaştırdık. Elimizden gelen katkıyı vermeye devam edeceğiz. Bu bir can suyu hani fideyi toprağa dikersin bir can suyu verirsin ya, bunu da bir can suyu olarak kabul edin lütfen. Geçen yıl amatör spor kulüplerimize on bin lira yardım yapmıştık, ağanın eli tutulmaz önümüzdeki sezon da buna yüzde elli zam yaparız 15 bin lira yardım yaparız” diyerek müjde verdi.

Gültepe Spor Tesisleri amatör spor kulüplerine açık

Öncelikle sağlık diyen, her şeyin daha güzel olacağını, sporcularla daha da güzel olacağını belirten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, yapımı tamamlanan Gültepe Spor Tesislerinin yakında açılışının yapılacağını da söyledi. Batur, orada da amatör spor kulüplerimizin idman yapabileceği bir halı saha ve basketbol sahası olduğunu hatırlatarak, amatör spor kulüplerine idman olanağı sağlayacakları müjdesini de verdi.