Batur, İzmir’den barış ve iktidar mesajı verdi

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 11:58 am - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 11:58 am

Halk TV ekranlarında Görkemli Hatıralar programına konuk olan Başkan Batur, programda barış ve iktidar mesajları verdi. Ülkenin barışa ve huzura özlem duyduğunu vurgulayan Başkan Batur, “Gelecek aydınlık günlerde daha fazla birlikte olmamız lazım. Güzel günler yakın. Birlikte dayanışma içinde, 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında iktidar olacağız” dedi.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, bu hafta İzmir Konak Gündoğdu Meydanı’ndan canlı yayın yapan, Halk TV ekranlarındaki Serhan Asker’le Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. Programda Başkan Batur’la birlikte tiyatro sanatçısı ve yönetmen Cezmi Baskın da konuklar arasındaki yerini alırken Roman Kadın Orkestrası ve Rembetikoları ile tanınan müzisyen Evrim Ateşler sahne aldı. Geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Türkiye’nin usta tiyatro sanatçılarından Meddah ve yazar Ferhan Şensoy ile Yunan söz yazarı, besteci, aktivist ve siyasetçi Mikis Theodorakis’in anıldığı programa sanatçı ve siyasetçi Zülfü Livaneli ile belgesel yönetmeni Nebil Özgentürk de canlı bağlanarak anılarını anlattı. Başkan Batur, program açılışında sunucu Serhan Asker ve yayın ekibini “İzmir direnişin, ilk kurşunun, bağımsızlığın, demokrasinin, hoşgörünün, laikliğin, cumhuriyetin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün şehridir. Burada olmanızdan, sizi şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluyuz. İzmir’e, Konak’a hoş geldiniz” sözleriyle karşıladı. Programda ayrıca İzmir’in efsane belediye başkanı Ahmet Piriştina’da anıldı.

Batur: Kültür ve sanat geliştikçe, gericilik gider

Türk Tiyatrosunun acı kaybı Ferhan Şensoy’un unutulmaz görüntüleri eşliğinde süren yayında Başkan Batur da usta sanatçıyla olan anılarını paylaştı. Narlıdere Belediye Başkanlığına ilk kez seçildiğinde ilk işinin şehre kültür merkezi ve tiyatro sahnesi kazandırmak olduğunu ifade eden Başkan Batur, “Sahnemizi tiyatrocularla görüşerek, onları dinleyerek tasarladık. O sahnede Ferhangi Şeyler oyunu defalarca sergilendi. Konak Belediyesi’nde de geride bıraktığımız iki buçuk yılda tamamladığımız iki sosyal tesisimizde, kültür etkinliklerine ev sahipliği yapacak salonlar, mekansal düzenlemeler yaptık. Çünkü biliyoruz ki kültür ve sanat geliştikçe, gericilik gider. İnanıyoruz ki sanatla daha güzel günler göreceğiz ve motorları maviliklere süreceğiz” diye konuştu.

Beyaz güvercinler barış için uçtu

Adı her zaman barışla birlikte anılan Mikis Theodorakis’in de anıldığı programda Başkan Batur, Theodorakis’in barışa çok büyük katkısı olduğunu söyledi ve annesi Çeşmeli olan sanatçının İzmir’de bir hatırası olmasından mutlu olduklarını dile getirdi. Zülfü Livaneli’nin de yayına bağlanarak hatıralarını aktardığı yayın sırasında Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, sunucu Serhan Asker ve sanatçı Cezmi Baskın, hem Theodorakis’in ülkesi Yunanistan ile Türkiye barışı hem de dünya barışı için beyaz güvercinleri gökyüzüne uçurdu.

Batur’dan barış mesajı

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Dünya Barış Günü’nde Konak Kent Konseyi ile birlikte düzenledikleri etkinlikte ülkenin ve dünyanın barışa ihtiyacı olduğunu dile getirdiklerini hatırlattı ve “Dünyanın her yerinde savaşların çıktığı bu dönemde tek ihtiyacımız barış. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Yurtta Sulh, Dünyada Sulh’ demiş. Bu eksen etrafında bundan sonraki iktidarımızda yapılacak ilk iş de bu. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ‘Bu ülkeye huzur ve barış getireceğim’ diyor. O kadar özledik ki barışı ve huzuru. Sandık gelince gereğini halk yapacak inanıyorum. Demokrasi ve hukuk gelecek. O zaman, önce de dediğim gibi motorları maviliklere süreceğiz” diye konuştu.

Roman Kooperatifi kuruluyor

Roman Kadın Orkestrasının şarkılarıyla renklenen programda Başkan Batur, Konak’ta 16 mahallede yaklaşık 70 bin Roman vatandaşın yaşadığını belirterek yakın zamanda Konak Belediyesi desteğiyle bir Roman Kooperatifi kurulacağını müjdeledi. Hizmette pozitif ayrımcılık ilkesini benimsediklerini hatırlatan Batur, şöyle konuştu:
“16 mahallede 70 bin roman kardeşimiz var ve onlar bizim renklerimiz. Tepecik’te, Yenişehir Mahallesi’nde Roman Kültür Merkezimizi kurduk. İlk defa mahallenin içinde bir merkez kuruldu. Orada okuma yazma bilmeyen kadınlar okuma yazma öğrenecek, Roman gençlerimiz özellikle de müzik aletleri yapımı ve onarımı gibi kurslarla kendi yetenek ve ilgi alanlarında meslek sahibi olacaklar. Yine mahallede iki kreş açtık. Sadece Roman çocuklarına hizmet veriyor ve ücretsiz. Şimdi de Ar-ge Müdürlüğümüz üzerinde çalışıyor, Roman Kooperatifi kuruyoruz. Roman kardeşlerimizi seviyoruz ve onlarla birlikte mücadele ediyoruz.”

İEF unutulmadı

Üç saat boyunca Gündoğdu Meydanı’ndan canlı yayınlanan ve meydanda programı izlemeye gelen İzmirlilerin alkışları eşliğinde gerçekleştirilen yayında, açılışı gerçekleşen 90’ıncı İzmir Enternasyonal Fuarı da unutulmadı. Başkan Batur, “İzmir Fuarı bizim için kent için çok önemli. Pandemi süreci sevdiklerimizle kucaklaşamadığımız bir süreç oldu. Fuar İzmir’i, İzmir fuarı özledi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in emeklerini unutmamak lazım” dedi.

Kuruluşun ve kurtuluşun şehri İzmir

Program sonunda İzmir’in Kurtuluş Günü olan 9 Eylül’ü de kutlayan Başkan Batur, sadece İzmir değil ülkenin kaderi için çok önemli olan tarihe dikkat çekerek şunları söyledi:
“9 Eylül hem biz İzmirliler hem Türkiye hem de Cumhuriyetimiz için çok önemli. Bu tarih, sadece İzmir’in kurtuluşu değil aynı zamanda Kurtuluş Savaşı’ndan sonra kurulacak Cumhuriyetin adımlarının da atıldığı gün. İzmir, hem kuruluşun hem kurtuluşun kenti. Şimdiden İzmirlilerin ve bütün Türkiye’nin 9 Eylül’ünü kutluyorum. Gelecek aydınlık günlerde daha fazla birlikte olmamız lazım. Güzel günler yakın. Birlikte dayanışma içinde, 2023’te Cumhuriyetimizin 100. yılında iktidar olacağız.”