Batman’da çıkan kavga İstanbul’a sıçradı: 7 yaralı, 10 gözaltı

Yayın tarihi: 12 Nisan 2021 Pazartesi 11:27 am - Güncelleme: 12 Nisan 2021 Pazartesi 11:27 am

Bahçelievler’de iki grup arasında silahlı ve sopalı kavga çıktı. Bir kişinin silahla, altı kişinin ise taş ve sopalarla yaralandığı kavganın Batman’da çıkan bir kavganın devamı olduğu öğrenildi. Cep telefonlarına yansıyan kavgaya ilişkin 10 kişi gözaltına alındı.

Batman’ın bir köyünde yaşayan kişiler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle kavga çıktığı iddia edildi. Batman’da çıkan kavga sonrası İstanbul’da yaşayan ve akraba oldukları öğrenilen kişiler dün akşam sokakta tartışmaya başladı.

Saatlerce süren tartışma yerini silahlı, taşlı ve sopalı kavgaya bıraktı. Yaklaşık 50 kişilik grup bir anda sopalarla birbirine vurmaya başladı. Kavgada kim tarafından ateşlendiği henüz belirlenemeyen tabancadan çıkan mermilerin isabet ettiği bir kişi yaralanarak yere yığıldı. 6 kişi ise taş ve sopa darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı.

Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Olay yerine gelen polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekipleri de yaralı kişilere ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına aldı. Kavgaya karışan 10 kişi gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Kavganın çıktığı sokağın giriş ve çıkışı polis ekipleri tarafından kapatıldı. Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kavgaya ilgili incelemeleri devam ediyor.

KAVGA ANI CEP TELEFONU KAMERASINDA

Kavga anı ise çevredekilerin cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, iki grubun elindeki sopalarla birine vurduğu anlar yer alırken kavga sırasında silah sesleri duyuldu. Bir başka görüntüde ise elinde havaya doğru tuttuğu silahı bulunan bir polis memurunun kavgaya havaya karışan kişileri sakinleştirmeye çalıştığı, kavga eden kişilerden bazılarının taş ve sopa fırlattığı görüldü.