Batman’da ’15 yaşındaki çocuğa 27 kişi tecavüz etti’ iddiası

Yayın tarihi: 6 Aralık 2020 Pazar 8:13 pm - Güncelleme: 6 Aralık 2020 Pazar 10:28 pm

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşındaki bir çocuğa tecavüz edilmesinin ardından başlatılan soruşturma genişletildi. Soruşturmada, aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin isminin geçtiği iddia edildi. Bölgede yaşayan yurttaşlar, tecavüze maruz kalan çocuğun 2 kez hamile kaldığını, olayın herkes tarafından bilinmesine rağmen insanların konuşmaya korktuğunu belirtti. Başsavcılık ise iddiaları yalanladı, dosyaya ‘gizlilik’ kararı getirildi.

Gerçüş’te 15 yaşındaki bir çocuğun karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile olduğunun öğrenilmesi üzerine cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıkmıştı. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmanın genişletilmesiyle uzman çavuş, polis ve korucuların da aralarında bulunduğu 27 erkekten yalnızca 11’inin dosyaya eklendiği iddia edildi.

Jin News’e konuşan ve ismini vermek istemeyen yurttaşlar, Gercüş merkezde bulunan bir tekstil atölyesinde çalışan çocuk ve iki kadını, tekstil atölyesinin servis şoförü olan E.T.’nin uzman çavuş ve polislerle tanıştırdığını iddia etti. Yaklaşık 8 aydır, uzman çavuş ve polislerin atölyeye gelerek kadınları ve istismara maruz bırakılan çocuğu başka yere götürdüğü öne sürüldü.

MUHTAR DEVREYE GİRDİ, ŞÖFORLE TARTIŞTI

Olaya ilişkin bazı fotoğrafların köy muhtarına ulaştığı, bunun üzerine köy muhtarının servis şoförü E.T. ile tartıştığı, tepki gösterdiği, daha sonra fotoğrafların muhtara ulaşmasıyla ailelerin de hem işyeri sahibi hem de servis şoförüyle tartıştıkları belirtildi.

‘ÜÇÜNCÜ GEBELİĞİ, HERKES BİLİYOR’

Jin News’e konuşan bir yurttaş ise şu bilgileri verdi:

“Uzman çavuşa ait bir kafe ve bakkal var. Buraların işletmesini M.A.G. isimli bir kişi yapıyor. M.A.G.,’nin okulun yanında da bir kafesi vardı ve okuldaki çocukları tacize maruz bıraktığının duyulmasının ardından bu kafeyi kapattı. Uzman çavuş, M.A.G., servis şoförü olan E.T. bir de bu tekstilin sahibi de işin içinde. Kadınları uzman çavuşlarla tanıştırıyorlar. Aracılık ediyorlar, paylarını alıyorlar. Gebe kalan 15 yaşındaki çocuk daha önce 2 defa gebe kalmış kıza bebeği düşürtmüşler. Bu üçüncü gebeliğidir. İlçede çok kişi biliyor bu durumu ama işin içinde uzman çavuşlar olunca konuşmaktan korkuyor herkes. Bizim bildiğimiz iki kadın ve bir çocuk var ama kesin daha çok kadın var para karşılığı cinsel ilişkiye zorlanan. Olayın içinde polislerin de adının geçtiğini duyduk.”

POLİSLERDEN MUHABİRE; NEYİ ARAŞTIRIYORSUN?

Öte yandan, olayı araştırmak için ilçede bulunan Jin News muhabiri, uzman çavuşa ait olduğu belirtilen kafeden su aldıktan sonra özel harekat polisleri tarafından takip edildi. Polisler, takip ettikleri muhabire, “Kimsin, niye buradasın, neyi araştırıyorsun, ilçeye neden geldin” diye sordu.

BAŞSAVCILIK YALANLADI

Olayın gündeme gelmesinin ardından Başsavcılık açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. Gizlilik kararının getirildiği olayla ilgili Başsavcılığın açıklaması şöyle:

“Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmekte olan mağdur çocuk P.Ö.’nün cinsel istismara maruz kalması olayı hakkında kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla basın açıklaması yapılması uygun görülmüştür. Mağdur çocuk, 12.11.2020 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaat ederek kendisine tecavüz edildiğini ve hamile kaldığını beyan etmiştir. Olay Gercüş ilçesi sınırlarında gerçekleştiğinden, soruşturma dosyası 17.11.2020 tarihinde Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmiştir. Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca, mağdur ve şüphelinin iddiaları/beyanları doğrultusunda tüm deliller toplanmakta, titizlikle değerlendirilmektedir. Soruşturma kapsamında şüphelilerden M.A. 13.11.2020 tarihinde tutuklanmıştır. Soruşturmaya konu olay hakkında Gercüş Sulh Ceza Hâkimliğinin 18.11.2020 tarihli kararı ile gizlilik ve yayın yasağı kararı verilmiş olup, bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”