Batman cezaevinde isyan iddiası vardı! ‘Yaşanan olaylar kontrol altına alındı’

Yayın tarihi: 4 Nisan 2020 Cumartesi 10:01 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2020 Pazar 1:34 pm

Batman M Tipi Cezaevi’nde yangının çıktı. HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, Twitter’dan paylaştığı mesajda, yangının isyan nedeniyle çıktığını söyledi. Batman başsavcılığı, kentteki M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaşanan olayın kontrole alındığını bildirdi.

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nden bu akşam dumanların yükseldiği görülmüş, cezaevine sağlık ve polis ekibi sevk edilmişti.

Başsavcılığın yazılı açıklamasında, akşam saatlerinde bazı adli suçluların karıştığı ‘münferit bir olay’ın meydana geldiği dile getirildi.

Açıklamada, cezaevinde normal işleyişe dönüldüğü belirtilerek, “Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır” ifadesine yer verildi.

Akşam saatlerinde çıkan yangının ardından aileler Batman M Tipi Cezaevi’nin önünde toplanarak yakınlarından haber almaya çalıştı. Çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önüne geldiği aktarıldı.

Yangın görüntülerinde birçok mahkumun ıslıklar ve sloganlar eşliğinde dışarıya sesini duyurmaya çalışması,”isyan” iddiasını gündeme getirdi. HDP’li vekil Taş ise, sosyal medyada paylaştığı mesajında “Batman M Tipi Cezaevi’nde isyan var” ifadesini kullandı. Ataş’ın yangın yerinden video paylaşarak attığı tweet şöyle:

“Batman M. Tipi Cezaevinde isyan var. Mahkumlar yangın çıkardı. Ailelerin cezaevi önünde endişeli bekleyişleri sırasında çok sayıda itfaiye, güvenlik güçleri ve ambulansların cezaevi önünde konuşlanmış durumda. Bunun tek sorumlusu mevcut iktidardır.”

HDP’DEN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi Basın Bürosu’ndan konuya ilişkin açıklama:

“Partimiz, Batman Cezaevinde yaşanan gelişmeleri öncelikle İHD ve Batman Barosuyla görüşerek yakından takip etmektedir. Milletvekillerimiz Feleknas Uca, Necdet İpekyüz ve Sıddık Taş olay yerindedir ve gelişmelere müdahil olmaktadır. Merkezi düzeyde de olayın gidişatına ilişkin gerekli girişimler hassasiyetle sürdürülmekte, herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır.

Bu vesileyle ilgili kurum ve kişileri derhal kamuoyunu bilgilendirmeye, kaygıları giderecek bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Konuyu aynı hassasiyetle takip etmeye devam ederken, halkımızın da göstereceği hassasiyet ve duyarlılığın önemine işaret etmek istiyoruz.”