‘Bataklık’ iddianamesinden: Çetin Gören kırmızı bültenle arandığı davadan beraat ettirilmiş

Yayın tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 11:36 am - Güncelleme: 14 Temmuz 2021 Çarşamba 11:36 am

Fırat Yeşilçınar – TELE 1 ÖZEL

Çetin Gören’in 2014 yılında hakkında yakalama kararı olan bir davadan beraat ettirilmesi Bataklık iddianamesine de girdi. Gören’in FETÖ’ye yaptığı yardımlar da iddianamede detaylı yer aldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhuriyet’in en büyük operasyonu dediği Bataklık operasyonu iddianamesinden yeni detaylar ortaya çıktı. Şüpheli Halil Arslantaş’ın Çetin Gören ile ilgili anlattıkları iddianameye de girdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Cumhuriyet’in en büyük operasyon dediği Bataklık iddianamesi 399 sayfadan oluşuyor. Birçok detayın yer aldığı dosyada Çetin Gören ile ilgili yer alan bir detay dikkat çekti. Şüpheli Halil Arslantaş, Çetin Gören hakkında açılan bir dosyanın FETÖ tarafından nasıl kapatıldığını anlattı.
Arslantaş, Çetin Gören’in sık sık kendisinin FETÖ ile yakın olduğunu söylediğine dikkat çekti. Arslantaş’ın iddianamede yer alan ifadesi şu şekilde: “Çetin Gören isimli şahıs bunu bize sık sık söylerdi. Bizzat kendisinden duydum. Avrupa’da yaşarken de Türkiye’de yaşarken de yeri ve yurdu belli olduğu halde cemaatin etkisi ve yardımı ile yakalanması engellenmiştir. Hatta ve hatta bildiğim kadarıyla İnterpol aranması olduğu halde Türkiye’de kendisine silah ruhsatı bile çıkartabilmiştir. Avrupa’da cemaate yapmış olduğu himmetler sayesinde Türkiye’ye kaçtıktan sonra cemaat tarafından korunmuştur. Örnek vermek gerekirse Mesut Altuntaş isimli arkadaşımın bana anlattığına göre, Çetin Gören isimli şahsın Gaziantep ilinde açılan uyuşturucu hap davasında Türkiye tarafından kırmızı bülten ile aranmaktayken FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü bağlantıları sayesinde kırmızı bülteninin kaldırdığını ve kendisine tutuklanmama güvencesi verilerek bu dosyanın kapatılabilmesi için Türkiye’ye ifadeye çağrıldığını ve bu dosyadan beraat ettiğini bana anlattı. 2014 yılının mayıs ayı içinde günü tam olarak hatırlayamıyorum. Ahmet Sevilmiş ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü bölümünde bahsedeceğim Gaziantep il sorumlusu olan Murat Elmas isimli şahıs bana haber vermeden yukarıda açık adresini belirtiğim şirketime geldiler. Haber vermemelerinin sebebi ise kendilerince tedbir uygulamaktaydılar. Ayrıca burada şunu belirtmek isterim Ahmet Sevilmiş isimli şahıs benim şirketime her geldiğinde aracını hiçbir zaman şirketimin önüne park etmezdi. Ya bir sokak arkasına ya yan sokağa park ederek kendince tedbir uygulardı. İlk önce her ikisi ile hal hatır sorduktan sonra Ahmet Sevilmiş isimli şahıs bana dönerek sen bize bir daha gelmememiz için Anassa asansör aracılığı ile mektup göndermişsin. Biz senin ile dostuz. Sen bize gelme dedin ama biz sana dostluğumuzu göstermek amacı ile sana sıkıntıda olduğun bir durumu anlatmaya geldik diyerek polis ile bir sıkıntım olduğunu söyledi.”