Başsavcılıktan kuryenin ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu ile ilgili açıklama!

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 11:13 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 11:30 pm

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Fatih’te kuryeyi ezerek ölümüne yol açan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun karıştığı kazayla ilgili olarak, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir” açıklaması yaptı.

İstanbul’un Fatih ilçesinde otomobiliyle ezdiği motokuryenin ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Shekh Mohamud’un, Türkiye’den 2 Aralık Cumartesi günü kaçtığı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmektedir” denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“30.11.2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde; bir motosiklet ile Somali Konsolosluğuna ait bir aracın çarpışması neticesinde, motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in yaralandığı olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘taksirle yaralama’ suçundan derhal soruşturma işlemlerine başlanılmıştır.

Yunus Emre Göçer’in yaralanması ve suçun niteliği, kusura ilişkin ilk tespitler dikkate alınarak şüpheli Mohamed Hassan Seikh Mohamud’un aynı gün ifadesi alınmış ve ifadesinin ardından serbest bırakılmıştır.

06.12.2023 tarihinde motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in vefat etmesi üzerine, suç vasfının değişmesi sebebiyle şüpheli hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan gözaltı talimatı verilmiştir.

Şüphelinin yurt dışına 02.12.2023 tarihinde çıkması nedeniyle gözaltı talimatı yerine getirilemediğinden 08.12.2023 tarihinde hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır.

Şüphelinin kusur durumuna ilişkin kesin raporun düzenlenmesi için adli tıp kurumundan rapor düzenlenmesi talep edilmiştir.

Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir.”

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medya platformu X’ten konuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Tunç, mesajında şunları söyledi:

“Şüphelinin yakalanması için uluslararası prosedür dahil tüm süreç titizlikle işletilmekte ve soruşturma tüm yönleriyle sürdürülmektedir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.”

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun kaçmasına İmamoğlu’ndan sert tepki

Kaynak: TELE1