Başsavcılıktan Eren Erdem hakkında istinaf talebi

Yayın tarihi: 29 Nisan 2019 Pazartesi 12:03 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2019 Pazartesi 12:04 pm

Karşı gazetesine yönelik olarak başlatılan “FETÖ” soruşturması kapsamında açılan davada, CHP’li Eren Erdem hakkında aleyhe istinaf talep edildi.

17-25 Aralık’taki ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla dönemin Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve eski CHP Milletvekili Eren Erdem ile gazetenin sahibi Turan Ababey’in de aralarında bulunduğu 12 kişinin yargılandığı davada yeni bir gelişme yaşandı.

Aslı Kazan’ın sosyal medya hesabı Twitter’dan paylaştığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı,17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılan ve 29 Haziran 2018’den beri Silivri Hapishanesi’nde tutuklu bulunan eski milletvekili ve CHP PM Üyesi Eren Erdem açısından aleyhe, Turan Ababey ve Emre Erçiş açısından ise lehe istinaf talebinde bulundu.

Kazan twitter hesabından şu bilgileri aktardı;

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Karşı Gazetesi Davası’nda Eren Erdem açısından aleyhe, Turan Ababey ve Emre Erçiş açısından ise lehe istinaf talebinde bulundu.

Başsavcılık, Eren ERDEM’in beraat ettiği “Gizli tanığın ifşası” suçundan, TBMM’de düzenlenen basın toplantısında “Ayçiçeği” kod adlı kişinin açıkça “Turan ABABEY” olduğunu kamuoyu ile paylaştığı, bu nedenle Erdem’in cezalandırılması gerektiği düşüncesiyle kararı istinaf etti.

Yine Başsavcılık, Sanık Emre ERCİŞ’in, ifadesinde örgüt ve süreçte kendi tutumu ile ilgili açık ve samimi beyanlarda bulunduğu dikkate alınarak hakkında TCK.’nın 221/4. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerin tatbik edilmesi gerektiği düşüncesiyle, kararı istinaf etti.

Başsavcılık, “Yasadışı örgüte yardım etmek” suçlamasıyla cezalandırılmasına karar verilen Karşı Gazetesi patronu Turan Ababey’in “beraat” etmesi gerektiği düşüncesiyle, istinaf talebinde bulundu.