Başsavcı Kocaman’ı eleştiren gazeteci Uludağ hakkında yurt dışı çıkış yasağı

Yayın tarihi: 24 Eylül 2020 Perşembe 2:45 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2020 Perşembe 2:55 pm

Sulh Ceza Hâkimliği, düğünü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Saray’da ziyaret etmesiyle gündeme gelen Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı eleştiren gazeteci Alican Uludağ hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir imza verme ‘tedbir’lerinin uygulanmasına karar verdi.

Gazeteci Alican Uludağ, düğünü ve Saray’a gitmesiyle gündeme gelen Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı eleştiren paylaşımları nedeniyle ifadeye çağrılmıştı. Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nin (MLSA)  aktardığına göre Sulh Ceza Hâkimliği, Uludağ hakkında “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçlamasından yurt dışı çıkış yasağı ve haftada bir imza verme ‘tedbir’lerinin uygulanmasına karar verdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Uludağ’ın gözaltına alındığı yönündeki yalan haberler de gazetecileri kriminalize etme çabasının bir parçasıdır. Kimse eleştirilemez değildir. Uludağ ve tüm gazetecilerin görevi de aslen budur: Gazeteciler kamu adına yanlışları dile getirmekten vazgeçmeyecek” ifadelerini kullandı.

Başsavcı evlendi, soluğu Saray’da aldı – MERCEK

NE OLMUŞTU?

Gazeteci Alican Uludağ, düğünü ve Saray’a gitmesiyle gündeme gelen Ankara Başsavcısı Yüksel Kocaman hakkında “Başsavcı evleniyor ve sonrasında soluğu, yürütme organının liderinin yanında alıyor. Düğündeki harcamaların kaynağı ayrıca sorgulanmalı. (Gelinin düğündekinden farklı olarak Saray’da daha kapalı gelinlik giymesi de dikkate değer)” paylaşımını yapmıştı.

Demirtaş’ın tahliyesini engelleyen Başsavcı evlendi, soluğu Saray’da aldı! Eşi gelinlik değiştirdi