Başsavcı Kanadoğlu Bahçeli’nin tehditlerine yanıt verdi

Yayın tarihi: 8 Şubat 2022 Salı 10:10 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 1:43 pm

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin tehdit ettiği Eski Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, TELE1 ekranlarından Bahçeli’ye yanıt verdi.

Eski Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu TELE1 ekranlarından Bahçeli’nin tehditlerine yanıt verdi. Kanadoğlu şunları dile getirdi:

“Söze evvela anayasadan başlamak lazım. Anayasa’nın 81. maddesinde milletvekillerine 103. maddesinde de Cumhurbaşkanı’na, ona sadık kalacağına dair yemin görevi de vermiştir. O halde her şeyden önce; Anayasa hükümlerinin uygulanması halinde Anayasal bir devlet olmaktan bahsedilebilir. Eğer belirli bir şekilde anayasanın hükümleri uygulanmama yoluna gidilirse, o hükümleri boşa çıkaracak kanunlar hükümdeyse, kanun devleti haline dönülür. Eğer kanun da uygulanmıyorsa o devlet ne kanun devletidir ne anayasal devlettir. Yalnızca polis devletidir.

“TÜRKİYE ARTIK BİR POLİS DEVLETİDİR”

“Aslında Türkiye Cumhuriyeti Devleti temel hak ve özgürlükler bakımından, çağdaş ülkelerden geri kalmış bir ülke değildir. Temel hak ve özgürlükler anayasada gayet açık şekilde güvence altına alınmıştır. Ancak hem laik jrö demokratik olduğu söylenen Türkiye ne laik ne de demokratiktir. O halde eğer kanunlar vasıtasıyla bu temel hak ve özgürlükler uygulanamıyor ise, kanun devleti haline dönmemiz mümkündür. Türkiye bugün kanunların bile uygulanamadığı bir ülke halindedir. Türkiye ne anayasal, ne kanun devletidir. Türkiye bugün bir polis devletidir. Çünkü kanunların uygulanmaması yoluna eğer bir halk oylaması sırasında yüksek seçim kurulu o kanunu uygulamıyor ve kendine göre yarattığı gerekçe ile bir halk oylamasını anayasa değişikliğini kendi arzusu, çıkarına uyduruyorsa; orda kanunun uygulanmadığı ülkeden yani bir polis devletinden bahsetmek mümkündür.”

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tekrar aday olamayacağı yönünde karanlık propagandalara başladığını savunarak, “Şayet bu tartışma genişletilip, Sabih Kanadoğlu ve buna benzer kuşkulu isimler ortamı germeye kalkışırlarsa üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmekten kaçınmayız” açıklamasında bulundu.