Başlamasına sayılı günler kalan Olimpiyat Oyunları’nda ‘Covid-19’ alarmı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 8:11 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 8:11 pm

Olimpiyat Oyunları‘na sayılı günler kala Belçikalı sporcularda korona virüsü tespit edildi. Gazetecilerin toplu alanda maske takması ve ziyaretçilerin Belçika ekibinin bulunduğu kısma girmeden önce negatif test sunması istendi.

Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek Olimpiyat Oyunları’na sayılı günler kala, Belçikalı birçok sporcunun korona virüsü (Covid-19) testi pozitif çıktı.

Het Laatste Nieuws gazetesinin haberine göre, Belçika Olimpiyat Komitesi Tıbbi Baş Sorumlusu Johan Bellemans, virüsün daha fazla sporcu ve delegasyon üyesine bulaşmaması için gerekli önlemler alındığını söyledi.

ÖNLEMLER ALINDI

Önlemler kapsamında tüm gazetecilerin toplu alanda maske takması ve dışarıdan gelen ziyaretçilerin Belçika ekibinin bulunduğu kısma girmeden önce negatif test göstermeleri zorunlu tutuldu. Belçika kafilesinden birçok sporcunun Covid-19 testinin pozitif çıkmasının ardından ekibin, Olimpiyatlar Oyunları’nın düzenleneceği Paris’e varışı ertelendi.

“AYRI ANTRENMAN, AYRI YEMEK”

Buna rağmen yaşanan durumun “yarışmadan çıkarılma anlamına gelmediğini” vurgulayan Bellemans, söz konusu kişilerin ayrı bir odaya alınarak izole edildiğini belirtti.

Bellemans, “Testi pozitif çıkan sporculara ayrı bir oda tahsis ediliyor ve ayrı antrenman yapıp, ayrı yemek yiyorlar. Covid-19 birkaç yıl öncesine kıyasla çok daha az semptomatik olduğu için onları otomatik olarak yarışma dışı bırakmıyoruz” diyerek, hiçbir sporcunun sağlık durumunun ciddi olmadığını kaydetti.

Olimpiyatlar, 26 Temmuz-11 Ağustos’ta Paris’te yapılacak.

Fransa’da yeni hükümetin kurulmasına ‘olimpiyat’ arası

2024 Paris Olimpiyatları

Kaynak: AA