Basketbolcu Mihrace Buğdaycı trafik kazasında hayatını kaybetti, sürücü serbest

Yayın tarihi: 25 Temmuz 2023 Salı 12:49 pm - Güncelleme: 25 Temmuz 2023 Salı 5:14 pm

Zonguldakspor’un basketbolcusu Mihrace Buğdaycı, memleketi Diyarbakır’da bisiklet sürerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti. Buğdaycı’nın bisikletine çarpan araç sürücü serbest bırakıldı.

Zonguldakspor Basket 67 takımının başarılı oyuncusu Mihrace Buğdaycı’ya memleketi Diyarbakır’da bisiklet sürerken araç çarptı. Başarılı oyuncu kaza sonrasında hayatını kaybetti. Acı haberi sosyal medya hesabından kulüp başkanı Kanat Tan sosyal medya hesabından şu ifadelerle duyurdu:

“Çok üzgünüz. Memleketi Diyarbakır ‘da bisikleti ile seyir halinde iken araç çarpması sonucu trafik kazasında sporcumuz Mihrace Buğdaycı’yı kaybettik. Geçen sezon şampiyon kadromuzda büyük emeği olan sporcumuz için çok üzgünüz. Sezon başında kırık parmağı ile oynayan , şampiyonlukta emeği olan başarılı ve düzgün kardeşimiz. Zonguldak çok seven , devamlı kandil , bayram arayan soran güzel insan. Fenerde , liman arkasında yürümeyi çok seven , ileride hocalık için planlar yaptığımız kardeşimiz. Çok üzüldük. Zonguldakspor taraftarları seni asla unutmayacak. Oğlum Aras ile özel bağınız , paylaşımlar hep bizle yaşayacak. Önce ailece sonra tüm Zonguldak basketbol camiası seni unutmayacağız. Mekanın cennet olsun 7 numaralı forman bizimle yaşayacak. Mihrace Buğdaycı…”

Buğdaycı’nın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsinin ardından merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığında toprağa verildi.

SÜRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan otomobil sürücüsü M.K. emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı.

TBF’DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Basketbol Federasyonu hayatını kaybeden kadın basketbolcu Buğdaycı için başsağlığı mesajı yayımladı. Federasyonun sosyal medya hesabından yayımlanan mesajda, “Kadınlar Bölgesel Basketbol Ligi ekiplerinden Zonguldak Spor Basket 67 oyuncusu Mihrace Yasemin Buğdaycı’yı elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Federasyon olarak merhumeye Allah’tan rahmet, kıymetli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.