‘Başkente ihanet’ Ankara’nın tarihi parkı da artık Varlık Fonu’nda!

Yayın tarihi: 18 Haziran 2019 Salı 1:20 pm - Güncelleme: 18 Haziran 2019 Salı 1:20 pm

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın tarihi parklarından olan Gençlik Parkı’nın Varlık Fonu’na devredildiğini açıkladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Candan, “Parkın, Varlık fonuna devri Cumhuriyet’e ve onun Başkenti Ankara’ya ihanettir” dedi.

Cumhurbaşkanı’na bağlanan Varlık Fonu’ndan tartışmaları adımlar gelmeye devam ediyor. Varlık Fonu’nun Cumhurbaşkanlığı’na bağlanmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Anonim Şirketi, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, Borsa İstanbul Anonim Şirketi,Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme Anonim Şirketinin sermayelerinde bulunan Hazineye ait hisselerin tamamı, Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketinin % 6,68 oranındaki Hazineye ait hissesi ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü ve Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü fona aktarıldı.

Yapılan atamalarla da tartışmaların odağına oturan Varlık Fonu’na son olarak Gençlik Parkı da devredildi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın twitter hesabından Gençlik Parkı’nın da Varlık Fonu’na devredildiğini duyurdu.

Uludağ, “Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara’nın tarihi parklarından olan Gençlik Parkı’nın Varlık Fonu’na devredildiğini açıkladı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Parkın, Varlık fonuna devri Cumhuriyet’e ve onun Başkenti Ankara’ya ihanettir.” dedi.