Başkasının WhatsApp mesajlarını okuma gerekli midir?

Yayın tarihi: 7 Ekim 2020 Çarşamba 1:56 pm - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 2:10 pm

Başkasının WhatsApp mesajlarını okuma ihtiyacı çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Herkes için gerekli olmasa da kimi durumlarda gerçekten de hayati önem taşır. Hem maddi hem manevi sizi tehlikelere karşı koruyabilir. Örneğin, en basitinden diyelim ki ergen bir kızınız veya oğlunuz var ve vaktinin çoğunu akıllı telefonunda geçiriyor.

WhatsApp’ta sürekli birileriyle iletişim halinde olduğunu görüyor ve neler konuştuğunu, kimlerle konuştuğunu öğrenemiyorsunuz.

Başkasının WhatsApp mesajlarını okuma işte tam da bu noktada devreye girip kızınız veya oğlunuzun kötü amaçlı kişiler veya arkadaşları tarafından zarar görme ihtimalini size bildirebilir. Sizin korumanız ve gözetlemeniz olmadan çocuklarınız kötü niyetlerin farkında olmayabilir. Yaşları itibari ile farklı heyecanlara kapılıp macera arayışına girebilirler. Anne baba olarak sizin müdahele etmeniz, onları olası bir tehdite karşı korumanızı sağlayacaktır.

Diğer bir taraftan, başkasının WhatsApp mesajlarını okuma sadece manevi getirilere sahip olmayıp, sizi maddi zararlardan da koruyabilir. Mesela bir şirket sahibi bir işvereni düşünün. Çok önemli bir ihaleye girmek üzere ve şirketi için bu ölüm kalım meselesi. Çok az sayıda çalışanı ihalede teklif edecekleri rakamdan haberdar ve işveren için bu birkaç kişi bile tehdit oluşturmakta. Şirket bilgilerinin güvenliğinden ve üçüncü kişilerle paylaşılmadığından emin olmak için başkasının WhatsApp mesajlarını okuması ve hatta bu hizmeti sunan casus uygulamaların diğer özeliklerinden de faydalanması gerekebilir.

Başkasının WhatsApp mesajlarını okuma nasıl yapılır?

Sanılanın aksine başkasının WhatsApp mesajlarını okuma çok kolayca yapılabilir. Ama dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve kimi ipuçları bulunmaktadır. Öncelikle bahsetmemiz gereken bu mesaj okuma işlemini bir casus yazılım aracılığıyla yapabilecek olmamızdır. Mspy gibi (casus yazılımlar arasında en popüler olan uygulama) başkasının telefonuna erişim imkanı sunan casus yazılım uygulamaları sayesinde, başkasının WhatsApp mesajlarını okumanız oldukça kolay hale gelir.

Ancak, bu yazılımları kullanabilmeniz için şu şartları yerine getirmeniz gerekir:

⦁ Takip etmek istediğiniz cihaza erişiminiz olması
⦁ Takip edilecek cihazın ekran kilidi gibi basit şifrelerini biliyor olmanız
⦁ Takip edilecek cihazın model, işletme sistemi gibi bilgilerini önceden biliyor olmanız
⦁ Hedef cihaza karşı tarafın haberi olmadan casus yazılımı yükleyip kurmanız.
Eğer yukarıdaki şartları yerine getirebilir bir durumdaysanız, başkasının WhatsApp mesajlarını okuma ile kalmaz, konum takibi, internet ve arama geçmişi, e-postalarını görüntüleme, telefon rehberindeki kişilerin kimlik tespiti vs gibi daha pek çok casusluk hizmetinden de yararlanabilirsiniz.
Tek yapmanız gereken hedef cihazın işletim sisteminin ne olduğunu bilip, ona göre kendinize uygun bir casus yazılım üyelik paketi seçip, kurulum işlemlerini hedef cihazda uygulamak.

Kimler başkasının WhatsApp mesajlarını okuyabilir?

Yukarıda da bahsettiğimiz üzere, mSpy veya benzeri bir casus yazılım uygulamasını, takip edilecek kişinin cihazına kurarak, başkasının WhatsApp mesajlarını okumanız mümkündür.
Mspy kullanıcıları genellikle ebeveynler, eşler ve işverenlerden oluşmakla beraber, farklı gruplardan da oluşmaktadır. Tek dikkat etmeniz gereken nokta, bulunduğunuz ülkenin yasal sorumluluklarından haberdar olmanız. Örneğin Türkiye’de anne baba olarak çocuğunun telefonunu izlemesi yasaldır. Benzer şekilde eşler arasında da gizlilik ihlali söz konusu olmaz. Şirket sahipleri içinse, şirket telefonlarının mesai saatlerinde izlenmesi, başkasının WhatsApp mesajlarını okuma tamamen yasalar dahilindedir.

Bu grupların dışında kalıyorsanız, başkasının WhatsApp mesajlarını okuma yöntemlerine başvurmadan önce, yasal sorumluluklarınız olup olmadığını kontrol etmeniz tavsiye edilir. Farklı ülkelerin farklı yasaları olabileceği için, casus yazılımları kullanmaya başlamadan önce bu konuda ayrıntılı araştırma yapmanız, gerekirse bir hukuk danışmanından tavsiye almanız gerekebilir.