Başkan Zeydan Karalar, muhtarları dinlemeden gün geçirmiyor

Yayın tarihi: 17 Mart 2021 Çarşamba 1:49 pm - Güncelleme: 17 Mart 2021 Çarşamba 1:49 pm

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, medeniyetler şehri olarak anılan Kozan ilçesinde belediye çalışmalarını inceledi, esnafla sohbet etti, muhtarlardan mahallelerin sorunlarını dinledi ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan ve içinde Cumhuriyet şehidi Kubilay anıtının da bulunduğu meydana Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan’la birlikte giden Başkan Zeydan Karalar, Karacaoğlan Mahallesi’nde yapımı süren cami inşaatını da inceledi. Esnaf ziyaretinin ardından Yaverin Konağı’nda muhtarlarla buluşan Başkan Zeydan Karalar, yapılan ve yapılacak işleri anlattı, sorunları dinledi.

Başkan Zeydan Karalar, ilçe belediyeleriyle birlikte halkın ihtiyaçları doğrultusunda iş birliği yapıldığını, Büyükşehirle uyumlu çalışılmasının, ilçe belediyeleri açısından da yararlı olacağını söyledi.

YAPILMAMIŞLARI YAPIYORUZ, YAPACAĞIZ

Başkan Zeydan Karalar, “Adana’da, Kozan’da çok eksik var. Nasıl bir belediye teslim aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. Eksiklerin tamamlanması, hizmetlerin tamamlanabilmesi için zaman gerek, olanakların artırılması gerek.

Kozan’a 200 km yol yaptık, 200 km daha bozuk yol var. Genelde belediye başkanlarına ‘Alt yapı hizmetiyle toprağın atına para gömme denir.’ Ama biz sadece yağmur suyu için 200 milyon lira yatırım yaptık. Ekonomik zorluklara rağmen 2 senede geçmişteki 5 yılda dökülen asfalttan daha fazlasını döktük. Bizim için önemli olan halkın ihtiyaçlarının giderilmesidir. Parayı da iyi kullanıyoruz, çalışmaları da iyi değerlendiriyoruz. Ben Seyhan’da ‘30 yılda yapılmamışları yapacağım’ dedim, yaptım, hala konuşuluyor. Burada da yapılmamışları yapıyoruz, yapacağız” dedi.

MUHTARLARA ÇOK ÖNEM VERİYORUM

Muhtarların şikayetlerini eleştiri olarak kabul etmediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Biz sorunların dile getirilmesini, eksiklerin tespit edilmesi için fırsat olarak görüyoruz. Biz hep muhtarlarla birlikte çalışıyoruz. Muhtarlara Seyhan Belediye Başkanlığım döneminden beri çok önem veririm. Muhtarlarla birlikte yol yürümek en doğrusudur” diye konuştu.