Başkan Türkyılmaz: “8 yılda Mudanya mutlu bir dünya”

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 2:05 pm

Görevde bulunduğu 8 yılın değerlendirmesini yapmak amacıyla Bursa basınıyla Yıldıztepe’de bir araya gelen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bugün; hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, ürettiğini halkıyla paylaşan, adil, tarafsız, mutlu bir dünya olan Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, görevde bulunduğu 8 yılın değerlendirmesini yapmak amacıyla Bursa basınıyla bir araya geldi. 1. Etap inşaat çalışmaları tamamlanan Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen toplantıya CHP İlçe Başkanı Ömer Aydın, Mudanya Kent Konseyi Başkanı İbrahim Özyurtlu, belediye meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Kültürden sanata, sosyal belediyecilik örneklerinden turizme her alanda onlarca projeyi söz verdiği gibi hayata geçirdiğini kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya; tarihi değerleri, doğal ve kültürel turizmi, geleceğe taşınan projeleri ve huzurlu insanlarıyla artık mutlu bir dünya… Göreve geldiğimizde iki dönemde 100 projeyi hayata geçireceğimizin sözünü vermiştik. 30 yılda yapılmayan hizmeti 2014 yılından bu yana, Mudanyamızın her şeyin en iyisi ve en güzeline layık olduğu inancıyla hayata geçirdik. Mudanya’nın tüm değerlerinin ön plana çıkarıldığı 8 yıllık bir yatırım sürecini tamamladık. Kentimizin geleceğini şekillendiren projelerimizi hemşehrilerimle buluşturduk. Sponsor kullanmadan, tek bir kuruş borçlanmadan, bir kuruşluk işi bir kuruşa yaparak, alın terimizle çalışarak, Mudanya’da ilkleri gerçekleştirdik. Bugün; hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, ürettiğini halkıyla paylaşan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla adil, tarafsız, mutlu bir dünya olan Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

SÖZ VERDİK, GERÇEKLEŞTİRDİK

Mudanya’nın; tarihi, kültürel ve turistik değerlerinin ön plana çıkarıldığı bir yatırım dönemini geride bıraktıklarını kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Yıldıztepe Sosyal Yaşam Merkezi 1. Etabını tamamladık. Tirilye Sanat Evi, Taş Mektep, Zübeyde Ana Çocuk Akademisi, Cumhuriyet Meydanı Projesi 1. Etabı, MUDAŞ Sosyal Tesisi, Mudanya Hal Kahveleri, Kumyaka Çevre Sağlıklaştırması gibi söz verdiğimiz projelerimizi hayata geçirdik. Mütareke Meydanı- İsmet İnönü Parkı’nı yeniledik. Girit Mahallesi adıyla anılan; Mütareke, Şükrüçavuş, Halitpaşa mahalleleri ile 12 Eylül, Fevzipaşa, Mustafakemalpaşa caddeleri ve bağlantılı sokaklarında yol üstü zemin kaplama çalışması tamamlanırken, sokaklarda peyzaj çalışmalarını yaptık. Söz verdiğimiz projeleri tamamladık” dedi.

DAYANIŞMA KENTİ MUDANYA

Zeytin Dalı Projesi ile her ay 6200 aileye destek verdiklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz, Uğur Böceği Projesi kapsamında ise 14 bin 216 kişiyi hastaneye ulaştırdıklarını, 13 bin 489 kişiye de evde sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.
Mudanya’da toprağın bereketinin hakça paylaşıldığını da vurgulayan Başkan Türkyılmaz, “Belediyemize ait arazi ve parklardan topladığımız zeytinleri zeytinyağı haline getiriyor, Zeytin Dalı’na kayıtlı ailelerimize dağıtıyoruz. Son üç yılda 2355 kişiye 16 bin 633 litre zeytinyağı dağıtımı yaptık. Şimdi de Balabancık mahallesi Çalılık mevkiinde belediyeye ait 80 dönümlük araziye dönüşümlü olarak ay çiçek ve buğday ekip, elde edilen ürünleri yine ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. 3117 kişiye ücretsiz diyetisyen ve sağlık hizmeti sağlarken, yine belediyemiz bünyesinde bulunan psikolog da Mudanyalı danışanlarına hizmet vermeye devam ediyor. Tüm Mudanya’yı pandemi sürecinde çocuklar derslerinden geri kalmasın diye tüm mahalleleri internet altyapısıyla buluşturduk. Online eğitim sınıfları açtık. Dayanışmanın en güzel örneğini Mudanya’da sergiledik” ifadelerini kullandı.

2014 yılından bu yana 1 karış toprağın imara açılmadığını belirten Başkan Türkyılmaz, “Mudanya’da parkların tapusu artık çocuklarımızın. 152 bin metrekarelik yeşil alanı ‘Umut Tohumları’ projemiz kapsamında Mudanyalı çocuklara verdik. 212.500 adet mevsimlik çiçek ektik. 186.062 adet ağaç diktik. Toplam 46.371 metrekare yeşil alanı Mudanya’ya kazandırdık. 80 yeni park yapımı yenileme çalışması gerçekleştirdik. Her mahalleye spor alanı sözü verdik. 20 halı, basketbol, tenis sahası ile çocuklarımızı buluşturduk. ‘Kalkınmanın yolu, üretimden geçer, Mudanya bu emeğe değer’ dedik, Mirzaoba, Dereköy, Tirilye, Çepni, Esence, Akköy, Çayönü’ndeki kadınlara kooperatifleşme, hukuk ve e-ticaret eğitimi verdik. Mudanya Kent Konseyi ve Türk Kadınlar Birliği Bursa Şubesi işbirliği ile Dereköy Mahallesi’nde Kadın Genç Kütüphane ve Kültür Dayanışma Merkezi’nin açılışını yaptık. Mudanya’nın tarımsal değerlerini festival ve şenliklerle yaşatıyoruz. Yüzlerce gazeteci, yazar, akademisyen, tiyatrocu, sanatçıyı Mudanyalılarla buluşturduk. Hobi ve sanat atölyelerinde öğrenmenin yaşı yok. 3285 kursiyere eğitim verdik. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı çağdaş ve Laik Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm değerlerine sahip çıkıyoruz. 231 bin 100 metrekare beton parke, 51 bin 241 ton asfalt çalışması yaparak, kentimizi ulaşılabilir kıldık” dedi.