Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Hayatın en temel gereksinimi olan gıda, tarım ve tarımsal üretim, gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun bütün ülkeler için büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle ‘14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’ tarımın ve üretimin öneminin kavranması bakımından son derece önemlidir.
Dünya tarımında söz sahibi olan ülkeler, üreticilerini birinci sınıf vatandaş konumuna getirirken, ülkemizde ne yazık ki çiftçilerimiz yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirmektedir.
Çiftçilerin gününü kutlayabilmesi için hak ettikleri ve alın teri döktükleri ürünün değerini alabilmeleri, günümüzde hiç de kolay görünmemektedir.
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bereketli topraklarımızdaki tarımın, hayvancılığın, suyun, gıdanın, havanın kısacası insana ve tabiata ait ne varsa onun belediyesi olma sorumluluğu içerisinde hareket ediyoruz.
İçinden geçtiğimiz zor günlerde, önemi bir kez daha görülen tarımın ekonomik ve sosyal yapıdaki yerini göz ardı etmeden, özellikle küçük üreticilerimizi destekliyor, kooperatifleşmeyi özendiriyor ve çiftçilerimizin sorunlarının çözümünde onlara destek olmaya gayret ediyoruz. Bu anlamıyla göreve geldiğimiz günden itibaren birçok projeyi hayata geçirdik.
Narenciye üretiminde lokomotif olan kentimizin, en önemli kaynaklarının başında gelen ancak büyük sorunlar yaşayan limon üreticilerimize katkı sağlamak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 100, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ise 50 ton limon almasına öncülük ettik.
Süt Senin Gurur Mersin’in projemiz kapsamında, Mersinli üreticilerimizden aldığımız sütleri 200 ml paketler halinde ve bugüne kadar yaklaşık 1 milyon adet olmak üzere çocuklarımıza ulaştırdık.
Mut’ta 2, Silifke’de 1 ve Toroslar’da da 1 adet olmak üzere toplam 4 Erik Boylama Makinesi’ni üreticilerimizin kullanımına verdik.
Kadın üreticilerimizin kooperatifinde üretilen çiçeklerin süslediği güzel kentimizde, Erdemli ve Silifke’de önceki gün 60 bin lavanta fidesini üreticilerimize dağıttık. Yerel buğday çeşitlerinin korunması kapsamında Atalık buğday tohumlarını üreticilerimize kazandırdık.
Yine bu yıl içinde 43 kırsal mahallemizde 60 kilometre sulama borusunu üreticilerimizin hizmetine sunacağız.
Tarlada izi olmayanın harmanda gözü olmayacağını çok iyi biliyoruz. O nedenle üreticilerimize fide, ekipman ve eğitim desteğimizi hiç ara vermeden sürdürmeye devam edeceğiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, her türlü zorluğa göğüs gererek, bereketli topraklarımıza alın teri dökerek, üretime ve ülke kalkınmasına katkı sağlamaya çalışan tüm çiftçilerimizin gününü kutlar, ürünlerinin bereketli olmasını dilerim.”