Başkan Seçer’den basında sansürün kaldırılışının yıl dönümü mesajı

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 4:52 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 4:52 pm

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının Yıldönümü ve Basın Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Tarafsız ve özgür basının olmadığı bir ülkede, demokrasi ve çağdaşlıktan söz etmek mümkün değildir. Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu önemli gün ‘Basın Bayramı’ olarak kabul edilmiştir.  Tarafsız, onurlu, doğru ve ilkeli haber yapan basın mensupları, halkın haber alma özgürlüğünü sağlamaktadır. Bu çok önemli görev ve sorumluluğun farkında olan gazeteciler, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve kamu hizmetlerinin toplum adına denetiminde büyük bir güce sahiptir. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk de ‘Basın milletin genel sesidir. Bir milleti aydınlatma ve uyarmada, bir millete gereksindiği fikri gıdayı vermekte, özet olarak bir milletin mutluluk hedefi olan ortak doğrultuda yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir okul, bir rehberdir’ veciz sözleriyle basının sorumluluklarını ortaya koymuştur. Objektif bir anlayışla etik kural ve sorumluluk içerisinde gazetecilik mesleğini yürüterek, gerek ülkemizin, gerekse Mersinimiz’in her alanda gelişmesine basın mensupları da büyük katkı sağlamaktadır. Kentimizin ve ülkemizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkı sunan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyor, görevleri başında hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.”