Başkan Seçer’den Anneler Günü mesajı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2020 Perşembe 5:49 pm - Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe 5:49 pm

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Anneler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Seçer, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kadınlarımız, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer almanın uğraşını verdikleri gibi, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğu da üstlenmişlerdir. Annelik, hiç şüphesiz dünyanın en masum ve en güzel duygusudur. Anneler, evlatlarının geleceği için sonsuz fedakarlık, sevgi ve şefkatle emek verirler. Bu açıdan annelerin çocuklarına harcadıkları sonsuz emeğin bir ifadesi olarak Anneler Günü çok anlamlıdır.
Hayatta ilk arkadaşımız, ilk öğretmenimiz olan ve bizleri bugünlere getiren annelerimize hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, onlardan bunları esirgememek hepimize düşen bir görev ve sorumluluktur. Ülkemize, kentimize ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs gererek çalışan annelerin, aynı zamanda bir kadın olarak bütün toplumsal alanlarda hak ettikleri gibi yer almaları ve etkin olmaları en büyük dileğimizdir.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kadınların sağlık, eğitim, kültür, sanat ve diğer toplumsal alanlarda yer almalarını çok önemsiyorum. Bu sorumlulukla Belediyemiz bünyesinde, liyakatine de uygun olarak kadın istihdamını önceliyor ve kadınlara daha fazla istihdam alanı açabilmek için çaba gösteriyorum. Zira toplumun yarısını oluşturan kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılmadığı, katkı sağlamadığı bir kent asla kalkınamaz. Kadının istihdamı ile Mersin’in kalkınması, gelişmesi de ayrı düşünülemez.
İçinden geçtiğimiz zor günlerde dahi çocuklarının karşı karşıya olduğu riskleri düşünerek çocuklarına güven duygusunu aşılayabilen, kentimizin ve ülkemizin geleceğine inanarak, çocuklarını umutla büyüten tüm annelerin ve anne adaylarının gününü kutluyor; sağlık ve mutluluk dolu güzel günler diliyorum.”