Başkan Seçer, Kurdali Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:33 pm - Güncelleme: 3 Temmuz 2020 Cuma 5:33 pm

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi’nde muhtar, esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Çiftçiler ve 212. Cadde boyunca esnafla selamlaşan Seçer, Mersin Muş İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti. Seçer, Dernek Başkanı Necat Özcan’ın “İlk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı, bizim bu bölgeye ziyarette bulundu” sözleri üzerine, özellikle hizmette geri bırakılmış bölgelerde çalışmalarını eşit ve adil bir biçimde, hiçbir siyasi ayrım yapmadan uygulamaya koyacaklarının bir kez daha vurguladı.

Başkan Seçer, mahalle gezilerinin kendileri için faydalı olduğunu söyleyerek, “Oturduğumuz yerden yönetmektense sokağa inmek daha iyi” dedi. Hizmetler konusunda hiç bir ayrım yapmadıklarını da ifade eden Seçer, “Kurdali’de sorun varsa, benim için Tarsus’un Anıt Mahallesi’ndeki sorunla eşdeğerdir. Bu anlayışla hizmet yapıyoruz ve bunu da sürdürmeye devam edeceğiz. Herkes iyi bir kanalizasyon, temiz bir içmesuyu, iyi bir yol, iyi bir park, iyi bir bahçeyi hak ediyor. Herkes başımızın tacı” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar İlçesi Kurdali Mahallesi’ni ziyaret etti. Muhtar, esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelerek, sorunlarını dinleyen Başkan Seçer, Çiftçiler ve 212. Cadde boyunca esnafla selamlaştı. Seçer, mahalle gezisini Mersin Muş İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret ederek tamamladı. Dernek Başkanı Necat Özcan’ın “İlk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı, bizim bu bölgeye ziyarette bulundu” sözleri üzerine, özellikle hizmette geri bırakılmış bölgelerde çalışmalarını eşit ve adil bir biçimde, hiçbir siyasi ayrım yapmadan uygulamaya koyacaklarını vurguladı.

“Bizim tek amacımız, Mersin’e en iyi hizmeti getirmek”

Mahallede vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Seçer, Kurdali Mahalle Muhtarı Abdullah İnan, MESKİ ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları eşlik etti. Büyükşehir’in hizmetlerini Kurdali sakinlerine anlatan Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Hizmetler yatarak olmuyor, çalışarak oluyor, koşturmak, gezmek lazım. Mersin geniş bir coğrafya, kent olarak da düzenli bir kent değil. Buraya hizmet etmek kolay değil. Ama zor da değil. Bölgeleri biliyorsanız, belediyenin çalışanları, bürokratları konularına hakimse, bir plan, program çerçevesinde iyi işler yapılabilir. Bizim tek amacımız var. O koltukta oturduğumuz süre içerisinde Mersin’e en iyi hizmeti getirmek. Çok çalışıyoruz, inanarak yapıyoruz. İnşallah çok daha güzel işler yapacağız. Bu mahalle gezileri de bizim için faydalı oluyor. Nerelerde ne var, gözlerimizle görüyoruz. Oturduğumuz yerden yönetmektense sokağa inmek daha iyi. Belki de Mersin’i benim kadar iyi bilen siyasetçi sayısı bir elin beş parmağını geçmez. Ben Mersin’in 2. bütünşehir belediye başkanıyım. 8 yıl bu kentte milletvekilliği yaptım.”

“Hizmetlerde ayrım yok”

Başkan Seçer, Mersin’in her noktasına hizmet götürdüklerini belirterek, “Hiçbir ayrım yapmıyoruz. Benim en çok dikkat ettiğim konu bu. Kurdali’de sorun varsa, benim için Tarsus’un Anıt Mahallesi’ndeki sorunla eşdeğerdir. Burada Akkent’le ya da Silifke’yle, Anamur’la, Çamlıyayla’nın, Gülnar’ın bir farkı yok. Bu anlayışla hizmet yapıyoruz ve bunu da sürdürmeye devam edeceğiz” dedi. Pandemi sürecinde hayata geçirdikleri hizmetleri de aktaran Seçer, vatandaşların yanında olduklarını kaydederek, “Mersin bu sınavdan başarılı çıktıysa elbette ki, Büyükşehir Belediyesi’nin de önemli bir katkısı var” diye konuştu.

“Asla ayrı gayrı yok”

Geçtiğimiz günlerde üniversiteden hocaların, pandemi sürecinde toplumun refleksi, sosyolojik ve psikolojik sorunları hakkında bir araştırma yaptıklarını ve vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında ne düşündüklerini ölçtüklerini anlatan Seçer, “Herkes farklı puanlamalar veriyor. Ama en yüksek puanı neye veriyor biliyor musunuz? ‘Büyükşehir’in hizmetlerini yaparken siyasi parti ayrımı yaptığına inanıyor musunuz?’ sorusuna % 72’si ‘Hayır’ diyor. Hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan Büyükşehir’in birimleri hizmet yaptı. Vatandaşım bunu hissetmişse, gözlemlemişse, bu benim için büyük bir onurdur ve moral kaynağıdır. Çünkü bu iddia ile yola çıkmıştık. Asla ayrı gayrı yok ve birçok vatandaşın da bu nedenle bana oy verdiğini biliyorum. Vatandaş ayrımcılık görmek istemiyor. Türkiye’nin dört bir yanından insan burada ekmeğinin peşinde” diye konuştu.

Seçer, Mersin’de huzurun olduğunu ifade ederek, “Herkes huzuru arıyor. Hizmet nasıl olsa gelir. Elbette huzuru da getirdik, hizmetleri de getiriyoruz. Bu bölgelerin sorunları diğer gelişmiş mahallelerden çok daha fazla. Bunları çözmek kolay değil ama zor da değil. Bizim zamana ihtiyacımız var. Herkes iyi bir kanalizasyon, temiz bir içmesuyu, iyi bir yol, iyi bir park, iyi bir bahçeyi hak ediyor. Herkes başımızın tacı. Biz de son sürat, çok hızlı ve çok etkin bir şekilde özellikle daha önce hizmette geri bırakılmış bölgelere ulaşmaya çalışıyoruz. Sosyal hizmetler birinci derecede önemli” dedi.

Özcan: “İlk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgeye ziyarette bulundu”

Mersin Muş İli ve İlçeleri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Necat Özcan ise “İlk defa bir Büyükşehir Belediye Başkanı, bu bölgeye ziyarette bulundu. Sayın Başkanımız’a saygılarımızı sunuyorum, Allah eksikliğinizi vermesin. Sizlerin de herhangi bir eksiğiniz, bir sıkıntınız varsa, eski belediye başkanları gibi değil, her istediğinizi dile getirip söyleyebilirsiniz. Kendisi ve bütün birimleri ile istediğimiz an, istediğimiz saniyede görüşmeye sahibiz. Allah hepinizden razı olsun” sözleriyle memnuniyetini dile getirdi.