Başkan Seçer: “Biz bu ülke için, halk için, hizmet için geldik”

Yayın tarihi: 3 Ocak 2021 Pazar 7:19 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 7:29 pm

Başkan Seçer, yeni yılın ilk gününde Kanal 33 canlı yayınında ‘Ahmet Özdemir ile Gündem’ programına konuk oldu. 2020 yılında hayata geçirdikleri çalışmaları ve 2021 projelerini anlatan Seçer, çalışmalarında parayı ekonomik ve akılcı kullandıklarını vurguladı.

Başkan Seçer, “Bizim kafamızın arkasında bir şey yok. Bizden kimse yolsuzluk, tüyü bitmemiş yetimin hakkına tenezzül etme gibi bir beklenti içerisinde böyle kenarda ağzını açıp beklemesin. Onlar avuçlarını yalarlar. Biz bu ülke için geldik, bu halk için geldik, hizmet için geldik” dedi. 

Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim” projesinden fide ve fidan desteğine kadar birçok proje hakkında bilgiler veren Seçer, “Kaz üretimini de Mersin’de geliştirmek istiyoruz. Bu yıl için 100 aileye 100 kaz projesi başlattık. Çeşitler de seçildi, bölgeye uygun, randıman verebilen. Bunun üretiminden pazarlanmasına kadar her türlü çalışmayı yaptık” diye konuştu. Seçer, etkin denetimle hal gelirlerini de artırdıklarına değinerek, yönetime gelmeden önce 13 milyon 724 bin lira olan yıllık hal gelirini 32 milyon 288 bin liraya çıkardıklarını söyledi. 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2021 yılının ilk gününde Kanal 33 canlı yayınında ‘Ahmet Özdemir ile Gündem’ programının konuğu oldu. 2020 yılında hayata geçirdikleri çalışmaları anlatan Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım, kadın istihdamı, çevre dostu projelerinin yanı sıra MESKİ bünyesinde yürütülen çalışmalara dair açıklamalarda da bulundu.

Pandemide önemi bir kez daha ortaya çıkan tarıma ilişkin gerçekleştirdikleri projeleri anlatan Başkan Seçer, sadece bitkisel üretim değil hayvancılık için de yeni projeler geliştirdiklerini söyledi. ‘Haydi Gel Köyümüze Destek Verelim’ projesinin bu yönde hayata geçirilen 5 yıllık önemli bir proje olduğunu belirten Seçer, “60 ailemize toplamda 1500 hayvan dağıttık. Yaklaşık olarak 27 kadın üretici toplam 60 üreticiye bu küçükbaş hayvanları dağıttık. Bunlar damızlık hayvanlar, çok önemsiyorum bu projeyi. 5 yıl sonunda Mersin’e bu bölge dokusuna uygun 7 bin 500 damızlık popülasyon katılmış olacak” diye konuştu. 

”KAZ ÜRETİMİNİ MERSİN’DE GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Yeni bir hayvancılık projesini daha hayata geçirmek istediklerini anlatan Seçer, “Kaz üretimini Mersin’de geliştirmek istiyoruz. Bu yıl için 100 aileye 100 kaz projesi başlattık. Çeşitler de seçildi, bölgeye uygun, randıman verebilen. Bunun üretiminden pazarlanmasına kadar her türlü çalışmayı yaptı arkadaşlarımız. Bu 3 yıllık bir proje olacak. Şimdilik her yıl yine 100 aileye bunun dağıtımını yapacağız ve takip edeceğiz. Ardından da bunların alımını gerçekleştirip pazarlamasını yapacağız. Bütün bu çalışmalar hayvancılık adına bölgede kanatlı, küçükbaş, büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi bakımından önemli. Büyükbaş hayvan yetiştiricilerini de unutmadık. 2020 yılı içerisinde tohum desteği verdik, yemlik bitki tohum desteği. 2021 yılı içerisinde de yine büyükbaş hayvan üreticilerine kaba yem desteği sağlayacağız. Hayvancılığı bu bölgede geliştirme adına belediyemizin üzerine düşen görevleri yerine getireceğiz” dedi.