Başkan Seçer, Anamur’da incelemelerde bulundu, yurttaşlarla buluştu

Yayın tarihi: 13 Haziran 2020 Cumartesi 11:55 pm - Güncelleme: 13 Haziran 2020 Cumartesi 11:55 pm

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,Anamur’da incelemelerde bulundu, vatandaşlarla buluştu. Seçer, belediye bürokratlarından muhtarlarla iletişimi en üst düzeyde tutmalarını istediğini belirterek, “Hiçbir bürokrat, muhtarın telefonundan kaçamaz. Hiçbir bürokrat, muhtarın görüşme talebinden kaçamaz. Randevusuz her muhtar gelip benimle görüşüyor. Benim muhtarlara işbirliği çağrım lafta kalmıyor. Ben diyalogdan yanayım. Ben kaçmam. Halktan kaçmıyorum. Yapabileceğimizi de söylüyoruz, yapamayacağımızı da söylüyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Koronavirüs salgını sürecinde iyi bir sınav verdiğini, herkese dokunduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Çalışan bir belediye yaratmak için yola çıktım. Çalışan bir belediyenin çalışkan personeli olur. Çalışmayanın, üretmeyenin bu belediyede işinin olmaması lazım” diye konuştu.

Anamur’da Rauf Denktaş Parkı ve iskele yolunda incelemelerde bulunan Başkan Vahap Seçer, mülkiyeti Milli Emlak’a ait olan park alanının belediyeye tahsisi için girişimlerde bulunduklarını, ancak bürokratik işlemlerin uzaması nedeniyle tahsisin yapılmadığını kaydetti. Park ve Bahçeler Dairesi yöneticilerine,“Tahsis kararını beklemeden parkta bakım ve düzenleme yapın” diyen Başkan Seçer,  “Anamur halkı, haklı olarak bizden daha güzel bir park istiyor. Kısa sürede orayı Anamurlular’ın istediği hale getireceğiz” dedi.

Anamur’daki 22 mahalleye içmesuyu sağlayan DSİ şebekesini MESKİ’nin devralacağını kaydeden Başkan Seçer, kırsal mahallelerin grup yollarının düzeltilmesi çalışmalarına da önümüzdeki hafta başlayacaklarını söyledi.

MERSİN (FOTOĞRAFLI/GÖRÜNTÜLÜ)

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, üst düzey belediye yöneticileri ve daire başkanlarıyla birlikte Anamur’da incelemelerde bulundu, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Anamurlu muhtarlarla bir araya gelen Başkan Seçer, belediye bürokratlarından muhtarlarla iletişimi en üst düzeyde tutmalarını istediğini belirterek, “Hiçbir bürokrat, muhtarın telefonundan kaçamaz. Randevusuz her muhtar gelip benimle görüşüyor. Benim muhtarlara işbirliği çağrım lafta kalmıyor. Ben diyalogdan yanayım. Ben kaçmam” dedi.

Rauf Denktaş Parkı’nda incelemelerde bulundu

Sabah erken saatlerde sahil kesimindeki Rauf Denktaş Parkı ve iskele yolunda incelemelerde bulunan Başkan Seçer, parkın ve sahilin durumu hakkında hem yetkili amirlerden, hem de sahili ve parkı kullanan yurttaşlardan bilgi aldı.

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ve Anamur Koordinasyon Müdürlüğü yetkililerinden, Milli Emlak’tan tahsis gelmesini beklemeden parkın her türlü bakımını ve temizliğini yapmalarını isteyen Başkan Seçer, parkın farklı yerlerine çeşme yapılmasını, çocuk oyun grupları, spor aletleri ve oturma gruplarının yenilenmesini, hurdaya çıkan park eşyalarının dışarı çıkarılmasını istedi.

“Bürokratik işlemler yavaş ilerliyor”

Rauf Denktaş Parkı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Seçer, “Anamur’un güzel bir köşesi orası ama sorunları var. Daha önce de arkadaşlarımızla parkla ilgili değerlendirmeler yaptık. Oranın bakımı bize ait ama mülkiyeti,kullanım hakkı bizde değil. Şu anda Milli Emlak’ın hüküm ve tasarrufu altında. Biz onlardan tahsisi konusunda talepte bulunduk. Bürokraside işler maalesef biraz yavaş ilerliyor. Yol almakta zorlanıyoruz. Sadece orası için değil birçok nokta için de hukuki zemin oluşturmak için yaptığımız girişimlerde zaman kaybı oluyor, iş yapmakta zorlanıyoruz. Konu, Rauf Denktaş Parkı ama genel bir sorun. Anamur halkı, haklı olarak bizden daha güzel bir park istiyor. Daha bakımlı bir park istiyor. Bisiklet yolu istiyor. Daha temiz çevre istiyor, çiçek istiyor, bank istiyor. Kısa sürede orayı Anamurlular’ın istediği hale getireceğiz” dedi.

“Anamur’a yeni hal şart”

BaşkanSeçer, Anamur incelemeleri kapsamında, Anamur Yaş Meyve Sebze Hali’ni de ziyaret etti. Hal esnafını dolaşarak,“hayırlı işler” dileğinde bulunan ve taleplerini dinleyen Başkan Seçer, “Anamur Hali, bizim en çok rüsum topladığımız hallerin başında geliyor. Çünkü muz ve çilek gibi katma değeri yüksek ürünler üretiliyor. Yeni bir hal ihtiyacı olduğu kesin.  Konuyla ilgili arazi tahsisleri yapılmış. Arazi konusunda sorun yaşamayacağız” diye konuştu.

Anamur’a yeni hal yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Başkan Seçer, Haller Kanunu ve Belediyeler Kanunu’nda değişiklik olabileceği beklentisi nedeniyle önlerini göremediklerini, bu nedenle hallerle ilgili adımları atarken daha dikkatli olduklarını kaydetti.

“Çalışan bir belediyenin çalışkan personeli olur”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Anamur programı kapsamında muhtar Süleyman Duman’ın davetiyle Akine Mahallesi’ni de ziyaret ederek, yurttaşlarla bir araya geldi.

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik olarak zorluklar yaşayanlara, yaş almışlara ve bebek sahibi annelere yapılacak sosyal yardımları öncelediklerini ifade eden BaşkanSeçer, “Genel kanaat odur ki, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu süreçte tüm çalışanlarımızla beraber iyi bir çalışma sergiledik. Tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bir kısım çalışan, mesai mefhumu dinlemedi. ‘Zaman yardımlaşma zamanı’ dedi, belediyenin itibari için çalıştı. Bazıları da genelgelerden faydalanıp rapor aldı. Çalışan bir belediye yaratmak için yola çıktım. Çalışan bir belediyenin çalışkan personeli olur. Çalışmayanın, üretmeyenin bu belediyede işinin olmaması lazım. Her kuruşun değerini bilerek harcamamız lazım. Hırsızlığın çeşitleri var. Çalışmadan maaş alırsınız o da hırsızlık. Emek hırsızlığı” ifadelerini kullandı.

“İçmesuyu ve yol sorunu çözülüyor”

Anamur’un en önemli sorunlarının başında içmesuyu hatlarının geldiğini kaydeden Başkan Seçer, DSİ’nin 22 kırsal mahallenin yararlandığı içmesuyu şebekesinin MESKİ’ye devredilmesi için DSİ ile yazışmalara başladıklarını söyledi.

Anamur’da 106 milyon liralık altyapı yatırımı yapacaklarını belirten Başkan Seçer,  “Artık içmesuyu şebekesinin sorumluluğu MESKİ’de olacak. Artık bu bölgede yaşayanlar,bizim abonelerimiz olacak” dedi.

Akine ve civarındaki kırsal mahallelerin grup yolu sorununu çözmek için de düğmeye bastıklarını belirten Başkan Seçer,“20 kilometrelik  grup yolu var. Bunun bir kısmı bizim görev alanımız içinde. Önümüzdeki hafta 8 kilometrelik güzergahın yapımına başlayacağız” diye konuştu.

“Hiçbir bürokratım muhtarların telefonundan kaçamaz”

Belediye bürokratlarından muhtarlarla iletişimi en üst düzeyde tutmalarını istediğini kaydeden Başkan Seçer, “Hiçbir bürokrat, muhtarın telefonundan kaçamaz. Hiçbir bürokrat, muhtarın görüşme talebinden kaçamaz. Randevusuz her muhtar gelip benimle görüşüyor. Benim muhtarlara işbirliği çağrım lafta kalmıyor. Ben diyalogdan yanayım. Ben kaçmam. Halktan kaçmıyorum. Yapabileceğimizi de söylüyoruz,yapamayacağımızı da söylüyoruz” dedi.

“İlçe belediyeler borçlanma alıyor, Büyükşehir niye alamıyor?”

Muhtarların Belediye Meclisi’ni izlemesini isteyen Başkan Seçer, “Borçlanma kararını Belediye Meclisi’nden çıkaramadık. Anamur Belediyesi borçlanma yetkisi alıyor, Tarsus Belediyesi alıyor, Yenişehir Belediyesi alıyor da Mersin Büyükşehir niye alamıyor? Demek ki yaptığımız şeyler birilerini rahatsız ediyor” diye konuştu.

Başkan Seçer, Akine Mahallesi sakinleriyle buluşmasında yemek ikramını da geri çevirmedi. Mahalle sakinlerinin imece usulüyle yaptığı keşkek ve sıkmadan yiyen Başkan Seçer, sacda ekmek çevirdi, keşkek kazanını karıştırdı.