Başkan Savaş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu

Yayın tarihi: 1 Ocak 2021 Cuma 4:59 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 5:17 pm

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, katıldığı bir radyo programında Hatay gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.  

Lütfü Savaş, programa Hatayspor’un başarısını ve ligdeki durumunu değerlendirerek başladı. Hafta içinde oynanan ve Atakaş Hatayspor’un deplasmanda Antalyaspor’u 6-0 yendiği maç hakkındaki düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “Futbolda, sportif faaliyetlerde, sosyal ve ekonomik hayatta önemli olan istikrarlı olmak. Hatayspor’un istikrarlı bir yükselişi oldu. Bu sene ve önümüzdeki senelerde daha başarılı olmak için adımlar atıyoruz. Başarımız sporseverler için sürpriz olabilir ama bizim için değil” dedi.

Takım ruhunun başarıda büyük bir etkisi olduğunu belirten Başkan Savaş, Hatayspor’un kadrosuna kattığı futbolcuların başarılı ve karakterli sporcular olduğunu da sözlerine ekledi.

 

ÇALIŞANLARIMIZ EN AZ 3100 TL ALACAK” 

Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinde 2021 yılında uygulanacak asgari ücret konusunda da açıklamada bulundu. Yaşam şartlarını her geçen gün zorlaştığını ifade eden Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan personellerin 2021 yılında en az 3 bin 100 lira alacağını belirtti. 

BİZ VERİLEN SÜRE İÇERİSİNDE BİTİRMİŞ OLACAĞIZ” 

Expo 2021’in açılışı ile ilgili herhangi bir gecikme olup olmadığına dair soruları yanıtlayan Başkan Savaş, “Biz verilen süre içerisinde bitirmiş olacağız. 23 Nisan’da Expo alanımızı açılabilir duruma getireceğiz. Expo yönetim kurulu ile istişarelerimiz devam ediyor. On gün içerisinde ne zaman yapabileceğimiz kesinleşecek. Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak açılış tarihimizi hemşehrilerimiz ile paylaşacağız” dedi. 

İNSANLARIMIZI KIRSALDA TUTARAK ŞEHRE GÖÇÜ ÖNLEMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Programın ilerleyen dakikalarında Hatay’daki kırsal kalkınma ile ilgili önemli projelere imza attıklarını belirten Başkan Savaş, “ Kırsal kesimdeki insanımızı kırsalda tutmak, daha üretken hale getirmek istiyoruz. İnsanlarımızı kırsalda tutarak şehre göçü önlemeyi hedefliyoruz. Expo’da da tarımda yarışacağız. Dışa bağımlı olmaktan ziyade dışa satış pozisyonuna geleceğiz” dedi.