Başkan Genç, Melek İpek’in kızları ve ailesini ziyaret etti

Yayın tarihi: 28 Ocak 2021 Perşembe 6:00 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2021 Perşembe 6:00 pm

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, kendisine kelepçe takarak çıplak şekilde sabaha kadar işkence eden kocası Ramazan İpek’i av tüfeğiyle öldüren Melek İpek’in 2 kızının da yaşadığı anne babasının evini ziyaret etti. Başkan Turgay Genç, küçük çocuklara çalışma masası, her ikisi için de ayrı yatak, televizyon, halı ve perde aile içinse, buzdolabı, elektrik süpürgesi ve çeşitli mutfak eşyaları hediye etti.

Antalya’nın Döşemealtı İlçesinde servis şoförlüğü yapan Ramazan İpek ile 12 yıllık eşi Melek İpek arasında, 7 Ocak gecesi yaşadıkları müstakil evde tartışma çıkmış, Ramazan İpek, eşini kelepçe takarak çıplak şekilde saatlerce dövmüştü. İşkence ve dayaktan gözleri şişen ve morluk oluşan Melek İpek halsiz kalırken, eşi Ramazan İpek kendisini ve 2 çocuğunu öldüreceğini belirterek sabaha karşı evden ayrılmıştı. Birkaç saat sonra eve dönen Ramazan İpek, karşısında elleri kelepçeli halde av tüfeğiyle bekleyen Melek İpek’i bulmuş, genç kadın kendisine ve çocuklarına zarar vereceğinden korktuğu eşi ile arasında çıkan arbede sırasında tüfekle eşini vurarak öldürmüştü. Jandarma’nın çıplak vaziyette ve elleri kelepçeli halde bulduğu Melek İpek çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanmıştı. Çiftin kız çocukları 9 yaşındaki C.D.İ. ve 7 yaşındaki İ.N.İ. ise savcılık kararıyla Melek İpek’in anne ve babasının yanına yerleştirildi.

Olayı başından beri yakından takip eden Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Nar Masa birimlerini küçük çocuklarında yaşamını sürdürdüğü dede Menderes ve anneanne Hatice Çelik’in yaşadığı Kovanlık mahallesinde ki evlerine gönderdi. Küçük çocukların ve ailenin ihtiyaçlarının tespit edilmesini isteyen Başkan Turgay Genç, bugün de kendisi aileyi ziyaret etti. C.D.İ. ve kardeşi İ.N.İ. Belediye Başkanı Turgay Genç’e uzun uzun sarıldı. Duygusal anların yaşandığı ziyarette Başkan Genç, “Ne isteğiniz olursa dedenize beni aramasını söyleyin. “Dede, Başkan Amcamı ara, biz konuşacağız” deyin” dedi. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, küçük çocukların dedesi Menderes Çelik’e, “Yaşadıklarının çok zor.

Kadına yapılan şiddet asla kabul edilebilecek bir şey değil. Bu tamamen acizlik. Bu olayların neticesinde yaşanan olay ise gerçekten çok trajik. Bu saatten sonra yapılabilecek yegane şey iki küçük çocuğumuza sahip çıkmak. Onların bu olayların etkisinden en az hasarla çıkmasını sağlamak için hem şahsım hemde Döşemealtı Belediyesi olarak her zaman emrinizdeyiz. Çok geçmiş olsun. Melek kardeşimle görüştüğünüzde de benim selamlarımı iletin” dedi.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Melek İpek’in annesi Hatice ve babası Menderes Çelik, bütün gayelerinin torunlarının bir an önce annelerine kavuşarak yaşadıkları kötü anları unutmaları olduğunu söyledi. Baba Menderes Çelik, “Başkanım ziyaretiniz ve hediyeleriniz için teşekkür ederiz. Kızım’ın sizinle fotoğrafı bile var. Sizi çok seviyoruz. Desteğiniz bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.