Başkan Esen: Kırsala yatırım çok önemli

Yayın tarihi: 26 Şubat 2021 Cuma 4:00 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2021 Cuma 4:00 pm

Antalya’nın belki de en modern ilçesi Konyaaltı. Modern yapıları, sosyal donatı alanları ile kent kimliğini çoktan hakketmiş…Köy hayatı özlemi çekenler için de doğanın içinde eşsiz güzellikler sunuyor bu ilçe. Lakin pandemiyle birlikte burada da ekonomik sıkıntılar baş gösteriyor. Bunun belki de en güzel örneği Durmuş Uygun.

Doyran Mahallesi’nde market işleten Durmuş Uygun, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yıllar sonra tekrar baba mesleğini eline almış. Markette boş kaldığı zamanlarda dağlardan topladığı malzemelerle ekmek selesi ve yumurta sepeti ören Uygun, market işlerinin kötü gittiği bu günlerde el işçiliğiyle kendisine ek gelir sağlıyor.

40 YIL SONRA YENİDEN BABA MESLEĞİ

Pandemi öncesi işlerinin iyi olduğunu ancak pandemiyle birlikte işlerin azaldığını söyleyen Durmuş Uygun, bu nedenle de dükkandaki boş zamanlarında yeniden baba mesleğini icra etmeye başladığını kaydetti. 40 yılı aşkındır bu işin içinde olduğunu ifade eden Durmuş Uygun, Konyaaltı Belediyesi’nin kırsala olan yatırımlarının özellikle bu dönemde kendisi gibi pek çok kişi için can’suyu anlamına geldiğini bildirdi.

KIRSAL DA YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

“İşte bu nedenle kırsala yatırımları önemsiyoruz” diyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, göreve geldiği ilk günden bu yana hayata geçirdikleri projelerle başta hayvancılık ve tarım olmak üzere kırsala yatırım yaptıklarını söyledi. Hacısekililer Mahallesi’nde 140 dönüm alan üzerine sosyal tesisleri ile birlikte yeni bir yaşam merkezi yapmayı planladıklarının da müjdesini veren Başkan Semih Esen, bu projeyle birlikte bölge sakinleriyle birlikte ticaret yapan esnafın da yüzünün güleceğini bildirdi. Semih Esen, kırsal da yatırımlara ara vermeden devam edeceklerini bildirdi.