Başkan Çetin Akın: “İstasyonaltı Mahallesinin üstyapısı komple yenilenecek”

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 7:45 pm - Güncelleme: 19 Ağustos 2023 Cumartesi 7:47 pm

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İstasyonaltı Mahallesinde başlayan parke döşeme çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Çetin Akın, “Hedefimiz; İstasyonaltı Mahallesinde üstyapı çalışmalarını üç ay içerisinde tamamlamak. Kooperatif Sokak, Kervan Yolu, Kısmalı Yolu arasında kalan bölümün tamamı, ara sokaklar da dahil olmak üzere İstasyonaltı Mahallesinin üstyapısı komple yenilenecek” dedi.

Turgutlu Belediyesinin İstasyonaltı Mahallesinin tamamını kapsayan yol yenileme çalışmaları hızla devam ediyor. Bu doğrultuda eski, yıpranmış, yaya ve araç güvenliğini tehdit eden sokaklarda ilk olarak yol kaldırma çalışmaları yapılıyor. Bir yandan da yol kaldırma çalışmalarının tamamlandığı Gürcan ve Engin Sokakta üstyapı çalışmaları kapsamında bordür döşemesi gerçekleştiriliyor.

YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI 3 AY İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Turgutlu Belediyesinin kendi imkanlarıyla yürütülen, Kervan Yolu, Kısmalı Yolu ve Kooperatif Sokağın prestij caddeleri olacağı yol yenileme çalışmaları 3 ay içerisinde tamamen bitirilmiş olacak.

İstasyonaltı Mahallesindeki sokakların tamamında dönüşümün yaşanacağı yol yenileme çalışmalarının her aşamasını bizzat takip eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Başkan Yardımcısı Ahmet Daşkan, Fen İşleri Müdürü İbrahim Tunçkol, Park ve Bahçeler Müdürü Önder Pala ile birlikte Gürcan ve Engin Sokaktaki bordür döşeme çalışmalarını incelemelerde bulundu. Başkan Çetin Akın, süreç ve çalışmaların içeriği hakkında teknik ekipten bilgi aldı.

“İSTASYONALTI MAHALLEMİZDE ÜSTYAPI ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI”

2019 yılından itibaren İstasyonaltı Mahalle sakinlerinin hayatını kolaylaştırmak adına çalışmaların yapıldığını belirten Başkan Çetin Akın, “İstasyonaltı’nın sorunları çok büyük. 2019’da göreve geldiğimizden bu yana İstasyonaltı Mahallemizde yaşayan hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Öncelikle İstasyonaltı Mahallemize bir futbol sahası kazandırdık. Sonrasında mahallemizde doğalgaz yoktu, doğalgaz kazandırdık. Son yaptığımız işte de elektrik direklerini yeraltına aldık. Perşembe günü itibariyle de üstyapı çalışmalarımız başladı. Hedefimiz; İstasyonaltı Mahallesinde üstyapı çalışmalarını üç ay içerisinde tamamlamak. Kooperatif Sokak, Kervan Yolu, Kısmalı Yolu arasında kalan bölümün tamamı, ara sokaklar da dahil olmak üzere İstasyonaltı Mahallesinin üstyapısı komple yenilenecek” dedi.